Ga naar de inhoud

Wat een week… De badkamer loopt iets vertraging op, sommige dingen zitten tegen, maar het komt goed. Ik voelde me al een paar dagen niet zo lekker en ben naar de huisarts geweest. Dit was een iets andere afspraak geworden dan gehoopt. Gelukkig heb ik ook leuke dingen gedaan in dit overzicht #20. Lees je mee?

Maandag – werken en badkamer

Ik voelde me niet helemaal top. Ik heb, weet ik sinds vorig jaar, mastopathie. Daar had ik erg veel last van, kreeg er griepverschijnselen van en voelde me belabberd… Ik besloot de huisarts te bellen om een afspraak te maken. Omdat ik vandaag op de zaak aan het werk ben en ik naar een hele leuke opdracht toe ging samen met mijn werkgever, wilde ik de afspraak voor dinsdag maken. Dit was gelukkig geen probleem. Door de last ben ik wat eerder naar huis gegaan dan gehoopt. Op deze manier kon ik wel zien hoe het gaat met de badkamer!

badkamer maandag 13-02
badkamer maandag 13-02
badkamer maandag 13-02

Ook leuk om te lezen: Mijn 23 voor 2023

Dinsdag – ziekenhuis…

Na niet zo’n hele beste nacht door de pijn die ik had was ik vroeg wakker. Nadat ik Feline naar school gebracht had ben ik achter mijn werklaptop gekropen om aan de slag te gaan voor de leuke opdracht van gisteren. Ik had mezelf nog geen tijd gegund om wat te eten want moest naar de dokter. Ik zou erna wel even wat eten. Little did I know…

14-02 ziekenhuis bezoek

Ook interessant om te lezen: 25 feiten over mij die je misschien nog niet wist

Ik heb een knikker in mijn linkerborst. Deze doet enorm pijn en zorgt ervoor dat ik niet kan liggen op mijn linkerzij. Bij de huisarts is onderzoek gedaan. Ze dacht aan een abces en wilde met een chirurg van het ZMC overleggen of we konden starten met antibiotica. De beste man wilde dat ik direct naar de spoedeisende hulp ging. Volgens hem was het een abces wat weggehaald zou moeten worden door middel van drainage of een operatie. En wel meteen. Dus…

Nog niks gegeten…

Ik had nog niks gegeten en dat bleek fijn te zijn. Ik kon dus direct geopereerd worden mocht dit nodig zijn. Het zou na de echo duidelijk worden of er een operatie gedaan zou moeten worden of dat het via een drain leeggehaald zou worden. Maar eigenlijk stond vast dat er iets moest gebeuren.

Na ongeveer 2,5 uur wachten kon ik eindelijk naar de echoscopist. Uitgebreid werd de knikker onderzocht. Gelukkig krijg je bij een echo direct de uitslag en kon ik naar Bas het verlossende woord sturen dat ik NIET geopereerd hoefde te worden. Ik zou ook geen drain krijgen. De knikker was te klein en zou met antibiotica weg moeten gaan. Voor ik daadwerkelijk het verlossende woord van de chirurg kreeg waar ik door behandeld werd was er weer een uurtje voorbij. Spoed is niet echt spoed als je niet iets mega heftig hebt. Gelukkig maar natuurlijk, maar ik zat bijna wortel te schieten in die kamer… En dat is niet iets waar ik heel vrolijk van word.

Lees ook: Dingen waar ik vrolijk van word

Uiteindelijk liep ik rond 16:00 uur het ziekenhuis uit richting de apotheek. Ondertussen had ik het thuisfront al geïnformeerd en mijn moeder even gebeld. Ze had me toen ik aan het wachten was gebeld om even te kletsen. Alsof ze wist dat er iets aan de hand was!

Nu moet ik volgende week weer terugkomen en dan zullen ze weer een echo maken en kijken hoe het met de antibiotica is gegaan. Ik hoop dat de antibiotica aanslaat en dat het daarmee klaar is. Want vannacht zou het voor mij ook prima zijn als ze alles zouden amputeren… Zo’n pijn deed het…

Weer naar huis

Eenmaal thuis heb ik mijn hart gelucht en heb ik snel wat gegeten. Ik had namelijk nog steeds helemaal niks gegeten! En rond 16:30 uur heb je dan best wel trek… En ik moest wat eten voor ik aan de kuur ging beginnen.

Helaas heb ik #16 van Mijn 23 voor 2023 al niet meer waar kunnen maken. In de tweede maand van 2023 ben ik al in het ziekenhuis gekomen… Gelukkig voor mezelf en niet voor onze kleine meid.

Uiteraard ben ik ook nog in de badkamer gaan kijken! Gwen voor de tweede dag op rij langer door gegaan om af te maken wat hij perse die dag af wilde hebben. Zie hier het resultaat!

Verbouwing badkamer wk7
badkamer dinsdag 14-02
badkamer dinsdag 14-02
badkamer dinsdag 14-02

’s Avonds, toen Feline op bed lag en Bas was douchen bij zijn vader, ben ik thuis de vaat gaan opruimen en daarna achter mijn laptop gekropen. Even mijn verhaal van me afschrijven en hopen dat ik hierdoor een beetje kan slapen. Vandaag heeft wel echt indruk gemaakt op me. Ik ben erg angstig geweest door mijn paniek voor naalden en was helemaal moe…

Woensdag – schaatsen!

Vandaag werk ik niet. Ik heb Feline naar school gebracht en ben naar huis gegaan. De ochtend heb ik rustig aan gedaan. Voor de deur is het nog steeds 1 grote bouwput. Vandaag moeten we zelfs helemaal om de bouwplaats heen lopen om bij de auto’s te komen. Ze zijn nu bij ons voor de deur de riolering aan het vervangen.

woensdag bouwplaats

Feline was om 12:30 uit. Ik heb haar opgehaald met de auto en zijn naar de IJsbaan gegaan. Ook mijn vader kwam weer schaatsen. Wat is dat super fijn om dat samen te kunnen doen!

Toen Feline en ik thuis kwamen waren er ineens nóg 2 mensen bij ons aan het werk. Gwen had een collega van hem laten komen en die had zijn kleinzoon mee. Samen gingen zij aan de slag met de wc beneden zodat Gwen boven snel door kon. Ineens was het een hele invasie bij ons thuis en ging alles mega snel! Uiteindelijk is de laatste om 20:30 uur weggegaan en konden we boven op onze nieuwe wc plassen! Beneden was niks meer. 🙂

badkamer woensdag 15-02
badkamer woensdag 15-02
badkamer woensdag 15-02
woensdag wc beneden

Nu heb ik echt het gevoel dat er grote sprongen gemaakt worden bij de verbouwing. Nu alle afstand houders tussen de tegels uit zijn ziet het er gelijk zo anders uit! Elke keer gaan we even kijken bij de badkamer. We vinden het al zo mooi!

Donderdag – werken en plankje

Vandaag was ik nóg vroeger wakker dan normaal. Ik kon gewoon niet meer lekker liggen en was dan ook om 03:15 uur wakker. Ik ben me gelijk aan gaan kleden, heb mijn brood en spullen gepakt en ben naar mijn werk gegaan… Zo kon ik wel gelijk met ons grote project aan de slag.

Een collega van mij is vandaag zo lief geweest om het plankje voor in de nis van de badkamer te maken. Ik had via een leverancier van ons HPL (een soort laag wat op een houten ondergrond verlijmd kan worden) besteld in exact dezelfde kleur en houtnerf als onze wasbak-onderkast.

badkamer woensdag 15-02

Het is zo goed gelukt! Toen ik thuis kwam zijn we ook gelijk gaan kijken hoe het in de badkamer staat. Wat ontzettend gaaf! Gwen was al weg toen ik thuis kwam, maar zijn collega was nog wel met het frame van de wc beneden bezig. Hij is tot iets voor 19:30 uur doorgegaan en is toen weggegaan. Zo kon Feline ook gewoon een beetje op tijd naar bed. We merken namelijk dat ons meisje niet heel erg goed meer kan opladen met de verbouwing in huis. Ze is niet de enige natuurlijk. Maar Bas en ik kunnen ons er (soms) iets makkelijker overheen zetten.

Het toilet

Beneden is de toilet voor een groot gedeelte betegeld. Ook hebben ze de stortbak geplaatst en aangesloten. Morgen moet er een ombouw om de stortbak gemaakt worden en dan kan de rest van de wc betegeld worden. Ook zal er een verlaagd plafond gemaakt worden waar een led-strip achter komt. Hierdoor zullen we strijklicht krijgen op de wanden in plaats van een spotje of lamp in het midden van het plafond. Hier kijken we erg naar uit!

Helaas gaat het nog steeds niet zo lekker met me. Afgelopen dinsdag ben ik naar de huisarts en het ziekenhuis geweest. Ik merk dat ik het lastig vind om te accepteren dat de pijn daarmee nog niet over is. Voor mijn gevoel moet het nu gewoon over zijn. Daarom ben ik gisteren ook gewoon gaan schaatsen. Ik weet ergens wel dat het zo niet werkt. Maar dat wil niet zeggen dat ik dat leuk vind! Ik moet toegeven dat het nog steeds pijn doet. Maar met genoeg paracetamol is het redelijk te houden. Ik ga er vanuit dat het binnen nu en 2 dagen al een heel stuk minder MOET zijn. Ik hoop het gewoon echt… Gelukkig ben ik nu tot na het weekend in ieder geval thuis. Want in Zaltbommel en omstreken is bijna iedereen carnaval aan het vieren. Dus werk ik maandag vanuit huis.

Vrijdag – thuis werken en studiedag

Vandaag heeft Feline studiedag. We hebben haar wekker om 08:00 uur staan. Ze was iets voor de wekker wakker. Ze had het blijkbaar wel echt nodig! Bas is naar kantoor gegaan en komt aan het einde van de middag weer terug. Hij heeft de afgelopen dagen veel thuis gewerkt en is alle zooi om zich heen een beetje zat. We zitten dan ook al 4 weken in een verbouwing. Dat breekt je op een gegeven moment wel een keer op.

Feline en ik hebben tegenover elkaar gezeten met allebei een laptop voor onze snufferds. Zij lekker filmpjes kijken (die ze op de tablet niet kan kijken vanwege YouTube Kids 😉 en ik aan het werk. In de badkamer en toilet beneden wordt hard gewerkt. Boven is de stukadoor bezig en Gwen is bezig met het toilet beneden.

Rond 16:00 uur ben ik gestopt met werken. Ik vond het wel tijd voor weekend! Bas was nog niet terug en Gwen was nog bezig. Hij wilde vandaag de tegels in de wc beneden afhebben. Boven wilde hij nog het bad kitten. Hierdoor kunnen we morgenavond voor het eerst in ons eigen bad!

verbouwing badkamer vrijdag 17 feb
verbouwing wc vrijdag 17 feb
verbouwing wc vrijdag 17 feb

Uiteindelijk is Gwen rond 18:30 uur weggegaan en was het bad gekit! Ook de kraan en douchekop is opgehangen in het bad. Maandag zal de beugel van de douchekop opgehangen worden. Nu hebben we deze maar even gewoon in bad liggen. Na heerlijk gevuld stokbrood kwamen de buurtjes nog even kijken naar onze mooie badkamer. Die gaan morgen op vakantie en wilden even snel om het hoekje kijken. Dit betekent ook dat wij vanaf morgen op hun kleine smurfjes mogen passen!!!

Zaterdag – schaatsen, boodschappen en schoonmaken

Feline is vandaag weer gaan schaatsen. Deze week ging er niet 1 van ons mee. We hebben uitgelegd dat het wel echt zonde van het geld is om achter de bus aan te rijden elke keer. Ze begreep het ook wel. Ik vind het ook erg leuk om te gaan kijken, maar het kost wel elke keer een hoop brandstof.

Bas heeft Feline naar de bus gebracht en is daarna direct door de boodschappen gaan doen. Ik ben thuis gaan stofzuigen en heb eindelijk mijn nieuwe dweil gebruikt! Wat een top ding!

Toen Bas thuis kwam heb ik de boodschappen opgeruimd en gelijk de kippenpootjes voor vanavond op het vuur gezet. Zo kunnen ze lekker garen en kunnen de kruiden en ketjap er goed intrekken.

Rond 12:30 uur was Feline weer thuis van het schaatsen. We hebben wat gegeten en zijn toen met z’n drietjes naar de Gamma, Hornbach, Kwantum en Badkamerwinkel.nl geweest. We gingen op zoek naar accessoires voor in de badkamer en de wc beneden. De toiletrolhouder die ik op mijn wensenlijstje had staan viel heel erg tegen! Het bleek van plastic te zijn en heel flexibel. Zeker niet wat wij zoeken! We willen kwaliteit en niet een goedkoop ogend ding aan de wand. We hebben gelukkig wel wat van ons lijstje af kunnen strepen.

Wat hebben we gekocht:

  • Raamwisser: Niet degene van mijn lijstje, maar deze van de Kwantum. We bedachten ons dat het ophanghaakje niet, zoals bedoelt, op de douchedeur zou passen. Deze zetten we gewoon neer.
  • Pedaalemmer: Deze stond op mijn wensenlijstje! En nu was het prullenbakje nog goedkoper ook!
  • Tandenborstelhouder: We wilden graag 2 bekers op de wasbak hebben. Feline spoelt haar mond na het tandenpoetsen altijd met een beker. We zagen stenen zwarte bekers, maar vonden dat niet zo’n goed idee 😉 Deze bekers (eigenlijk tandenborstelhouders) zijn van kunststof.
  • Spiegel aan riem: Voor het toilet beneden wilden we graag een mooie ronde spiegel in onze lievelings zwart! Deze had ik gezien toen ik met Feline in de eerste sloopweek gevlucht was. En voor € 8,00 konden we de spiegel met een doorsnede van 33cm niet laten hangen.

Bij de Hornbach hebben we alleen een simpel zwart haakje gekocht waar we de spiegel in het toilet aan ophangen. Ik heb, tijdens de winkelbezoeken, bij Amazon 2 toiletrolhouders besteld. En ik heb goede hoop dat deze wel stevig en van metaal zijn. Want dat is wat we willen en dan natuurlijk ook een andere vorm dan de standaard die je overal kan vinden.

Daarna lekker knuffelen met de katjes van de buren, heerlijke kippenpootjes met krieltjes en sperziebonen gegeten en toen… IN BAD!!! Eerst Feline. Zij mocht aftrappen! Heerlijk vond ze het! Toen ik haar op bed gelegd had ben ik even naar beneden gegaan om vervolgens met een bakkie thee en een podcast heerlijk in bad te gaan liggen! Wat een heerlijkheid en een luxe! En wat ligt het bad super fijn!

Voor het eerst in ons nieuwe bad!
Knuffelen met de katjes van de buren

Zondag – Kinderfeestje en even rust

Vandaag heeft Feline een kinderfeestje. Haar vriendin viert haar verjaardag en ze gaan schaatsen op de schaatsbaan waar Feline elke zaterdag les heeft. Ze heeft haar eigen schaatsen meegenomen en haar helm. Om 10:30 uur heb ik haar afgezet en ben toen weer naar huis gegaan. Bas was lekker aan het rommelen in de schuur en ik ben even achter mijn laptop gekropen. Even rust.

Voor ik Feline weer op kon halen ben ik even naar de Action geweest om geurstokjes te halen. Door het stucwerk en kit ruikt het totaal niet fris op de badkamer. Dit zal ook nog wel een paar dagen gaan duren, want komende week zal er nog geschilderd worden en de laatste dingen zullen nog gekit worden. Ik hoop dat door de geurstokjes het wat beter ruikt. Om 15:00 uur konden we Feline weer ophalen. Vol verhalen kwam ze thuis! Na even bijgekomen te zijn hebben we lekker pasta gegeten en is Feline weer in bad geweest. Ze kan nu even volop genieten!

Er is veel gedaan in de badkamer afgelopen week. We hebben leuke dingen meegemaakt en heerlijk in ons eigen nieuwe bad kunnen zitten. Aankomende week wordt de badkamer afgemaakt en krijgen we ons huis weer terug! We hebben besloten dat we nooit meer een badkamer zullen verbouwen als we in het huis wonen ;). Heb jij wel eens een grote verbouwing gedaan aan je huis? Hoe beviel het bij jou?

Liefs, Linda

1 reactie op “Mijn week #20 | Ziekenhuis en voor het eerst in ons nieuwe bad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.