Ga naar de inhoud

Mijn week #21 | Badkamer is klaar!

Keuzes maken voor de verbouwing, zenuwen, rare werkmomenten, zo’n week. Voor mijn gevoel een erg drukke week. Wat uiteindelijk misschien toch wel mee valt. Lees je mee?

Maandag – thuis werken en carnaval

Omdat vandaag het halve land nog aan het carnaval vieren is, werk ik vandaag vanuit huis. Het is onzin om dan in mijn eentje op de zaak te gaan zitten. En het is zonde van de benzine. Ik heb de hele dag aan het nieuwe project gewerkt. Deze ga ik morgenochtend printen op de zaak en bespreken met een collega die er dan wel is.

Tussendoor ben ik nog even naar de Action geweest voor een nieuwe lamp in de gang. Deze was gesneuveld tijdens de verbouwing. Daarna was ik even de Zeeman ingelopen voor een T-shirt. Ik heb een logo gemaakt voor Gwen. Deze ga ik op het shirt maken en daarna deze aan hem geven. We zijn zo onwijs blij met die jongen! Hij heeft zo mooi werk geleverd!!!

Onze toilet beneden is een stukje kleiner geworden doordat de stortbak nu in de ruimte van het toilet zit in plaats van erachter in de schuur. Dit was door de afvoer op het riool niet meer mogelijk, dus hebben we deze keuze moeten maken. Doordat de ruimte nu ongeveer 30cm kleiner is (we hadden voorheen een mega grote wc) paste het kastje onder het fonteintje niet. Je zou met je knieën hier tegenaan komen en dat zit natuurlijk niet lekker. We hebben gekozen om het kastje dan maar weg te laten en alleen het wasbakje op te hangen.

Voor het eten zijn Feline en ik even bij de katjes van de buren geweest. Wat een schatjes zijn dat toch! Er zit nog zoveel energie in die beestjes dat Feline er af en toe gewoon van schrikt! 😂

Feline met Luca van de buren
Blurry but perfect!

Lees ook: Hoe is onze verbouwing van de badkamer gegaan?

Dinsdag – vroeg ritje en thuis werken

Vandaag ben ik vroeg naar mijn werk gegaan om de tekening van het grote project te printen en te overleggen. Toen ik om 08:30 uur klaar was en alweer naar huis kon kwam ik lekker in de file… Onderweg heb ik mezelf getrakteerd op een lekker broodje gezond. Toen ik na anderhalf uur eindelijk thuis kwam ben ik weer aan het werk gegaan.

Om 14:30 uur kon ik Feline ophalen van school. Gwen was nog bezig met wat kleine dingen. Op dit moment staan er nog maar een paar puntjes op de to-do list van de badkamer en toilet. Hij heeft boven de laatste dingen gekit en het toilet beneden ook. Boven is het plankje in de nis ook opgehangen. Dit ziet er zo strak uit! Daar kan mooi een leuke plant op komen te staan!

Plankje in de nis
toilet bijna af!

Wat moet er nog gebeuren bij ons thuis?

We lopen (eindelijk) tegen het einde van de verbouwing! Nog heel even volhouden en dan is het echt klaar! Dan hebben we eons huis weer terug en kunnen we schoon gaan maken en genieten van de badkamer. We kunnen haast niet wachten! Maar wat moet er nu nog allemaal gebeuren?

  • Op de badkamer moet de wasbak met het meubel opgehangen worden
  • De kranen moeten gemonteerd worden
  • Het plafond moet nog geschilderd worden
  • De douchewand met deur moet nog gemonteerd worden
  • De spiegel moet nog opgehangen worden
  • De douche moet nog opgehangen worden
  • De stopcontacten en de schakelaar voor het licht moet er nog op
  • In het toilet moet het wasbakje gemonteerd worden
  • Het plafond met ledverlichting moet nog gemaakt worden
  • En de lichtschakelaar

Als bovenstaande gedaan is, is alles klaar! Dan is Gwen weg en zal de container opgehaald worden. Wij kunnen dan eindelijk beginnen met schoonmaken en genieten!

Woensdag – vrij en naar het ziekenhuis

Vandaag staat de afspraak in het ziekenhuis op de planning voor mij. Ik was best wel zenuwachtig… Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Helemaal niet omdat het vorige week zo’n rollercoaster was. Maar goed, om 10:10 uur stond de afspraak en ik was er netjes op tijd. Eenmaal binnen bij de arts kreeg ik een onderzoek. Kijken hoe het ging. De knikker was nu minder hard en bleek af te breken door de antibiotica. Voor nu hoef ik even niks meer.

Over 2 weken mag ik weer op onderzoek komen en als daaruit blijkt dat de knikker weg is krijg ik een afspraak voor een mammografie. Just to be sure. Ook kreeg ik een foldertje mee over mastopathie. Daarin staat informatie over dingen die je zelf kan doen om de pijn en spanning te verminderen. Dit had ik graag een jaar of wat geleden al willen hebben… Nu weet ik wat ik er zelf aan kan doen om het eventueel te verminderen. Maar goed. Ik ben echt super blij met de uitslag en ben opgelucht naar huis gegaan!

Tandarts

Feline was om 12:30 uur weer uit en moest snel een broodje eten en haar tanden poetsen. Ze mocht ’s middags naar de tandarts. Na de tandarts mocht ze een uur niet eten en drinken. En als iets niet mag wil je het natuurlijk mega graag! Toen we thuis kwamen hing het fonteintje in het toilet! Het plafond met ledverlichting zat er ook al in en nu kwamen nog 2 kleine plintjes!

Omdat ik morgen niet thuis ben als Gwen de laatste dingen aan het doen is thuis, hebben we hem vandaag het shirt gegeven. Hij vond het heel erg leuk en zal een foto sturen als hij het shirt aan heeft!

Gwendyman

Vandaag is Gwen zo onwijs opgeschoten! Die laatste dingen gingen als een malle! Ineens zat de schakelaar in het toilet op z’n plek, het fonteintje hing en hing de wasbak in de badkamer! Echt zo fijn!! BIJNA ONS HUIS TERUG!!! Morgen de allerlaatste dingen en dan is het af. HE-LE-MAAL AF!

Ons mooie toilet beneden 22-02
Laatste dagje in een bouwput! maar wel een mooie! woensdag 22-02

Ook leuk: Accessoires voor onze nieuwe badkamer

Donderdag – vroeg werken en thema-afsluiting op school

Vandaag is op school bij Feline de afsluiting van het thema muziek. Dit gaat gepaard met optredens van verschillende klassen. Ik heb gewerkt tot 11:30 uur en ben toen naar huis gegaan. Snel even wat gedronken en toen door naar school. Wat was het leuk om die meid te zien optreden!

Gwen was in de badkamer nog bezig met de laatste dingen. De douchewand moest nog geplaatst worden en de spiegel moest nog opgehangen. Helaas is tijdens het aansluiten van de spiegel een foutje gemaakt en was de led strip aan de achterkant kapot. Deze kon dus nog niet opgehangen worden. Morgen komt er een nieuwe led strip en dan kunnen de de spiegel ophangen aan de beugels die Gwen al gemonteerd heeft.

Toen we met z’n allen snel wat gegeten hebben (Ja, Gwen ook!) hebben we de laatste dingen naar de container gelopen en het gereedschap van Gwen in de auto gezet. Om 20:00 uur is hij uiteindelijk naar huis gegaan en kon Feline heerlijk in bad! Toen zij op bed lag en ik nog even een tijdje bij de katjes van de buren had gezeten ben ik ook in bad gegaan. Harry kwam ook de nieuwe badkamer keuren en heeft zijn plekje al gevonden!

Harry op zijn nieuwe plek in de badkamer

Na ruim 4,5 week hebben we een schitterend toilet beneden en een fantastische badkamer boven! Wat zijn we blij met deze chique ruimte! Heerlijk!! Bedankt Gwen, nogmaals, voor alles wat je gedaan hebt! Je hebt het top gedaan!

Vrijdag – werken op de zaak en begin van de vakantie

Vandaag heb ik weer een dag gewerkt op de zaak. Toen ik thuis kwam was er een oase van rust in huis! Fijn om thuis uit de zooi te zijn! Vandaag is de led strip bezorgd en morgen gaan we die monteren. Ik moest bij thuiskomst namelijk nog even wat werken en Bas ging met het eten aan de gang.

Vandaag zijn we alle drie onder de douche gegaan. Omdat gisteren de douchewand gekit is moesten we minimaal 24 uur wachten met douchen. Die waren nu voorbij!!! Wat een heerlijke douche hebben we! Zo onwijs ruim! Echt fantastisch!

Zaterdag – Feline schaatsen en schoonmaken!

Vandaag is Feline gaan schaatsen. Ze is weer alleen geweest. Bas heeft haar gebracht en is daarna door boodschappen gaan doen. Ik ben gaan schoonmaken. Na een verbouwing ligt er overal stof. Maar dan ook echt overal. Zelfs op plekken waar je het niet verwacht en waar ze niet geweest zijn! Ik ben ongeveer 3 uur bezig geweest met overal stofzuigen en dweilen. Alle tegels heb ik afgenomen van de badkamer en het toilet beneden en ik heb het sanitair helemaal gepoetst. Ik was daarna wel echt gesloopt! Bas en ik hebben de led-strip op de spiegel geplakt en daarna de spiegel aangesloten en opgehangen. Nu is de badkamer echt klaar!!!

badkamer is klaar!
de spiegel hangt ook!

’s Middags zijn we in onze wijk naar een mini bieb gegaan. Dit is een kastje bij mensen in de voortuin waar boeken in staan. Je kan daar boeken lenen, ruilen en pakken. Feline had 3 boeken uit haar boekenkast gepakt welke ze niet meer las. Ze waren te makkelijk of te vaak gelezen. Ze ging uiteindelijk weg met 2 boeken om zelf te gaan lezen! Wat een top initiatief!

mini bieb in Zaandam

Zondag – mijn ouders op visite

Vanochtend heb ik mijn plantjes verzorgd en daarna even een boodschapje gehaald voor vanmiddag. Mijn ouders kwamen op visite om bij onze nieuwe badkamer te kijken. We vinden het altijd leuk om dan iets lekkers op tafel te zetten. Toen ze weg waren heeft Bas Ajax zitten kijken en Feline zat filmpjes te kijken op de tablet. Ik ben even achter mijn laptop gekropen. Vanochtend had ik namelijk wat interessante stukken gevonden die ik graag wilde lezen. Ondertussen staat de broodbakmachine het pizzadeeg te kneden voor vanavond.

Verder hebben we lekker rustig aan gedaan. Voor ons was het ook zondag! Morgen gaan we onder andere een oude kast van de badkamer naar het grofvuil brengen. Wat we verder gaan doen weten we nog niet. Maar dat lees je volgende week!

Hoe was jouw week? Heb je leuke dingen gedaan? Laat het me weten via de reacties!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.