Ga naar de inhoud

Mijn week #22 | Weekje vrij, schaatsen en kringlopen

De verbouwing bij ons thuis zit er op! We hebben een schitterende badkamer en een vet mooi toilet beneden! Deze week heb ik vrij samen met Feline. Ze gaat logeren bij mijn ouders en mijn vader, Feline en ik gaan weer eens lekker schaatsen! Wat er nog meer gebeurd is deze week?

Maandag – we hebben ons huis weer terug!

Vandaag waren we alle drie vrij. We hebben de kledingkasten weer teruggezet op de kastenkamer. Deze stonden op onze slaapkamer vanwege alle spullen van de badkamer. Deze stonden in de kastenkamer zodat niks in de weg stond. Na een hoop getob is het gelukt! We hebben weer een hoop ruimte in onze eigen slaapkamer!

We zouden in eerste instantie gelijk naar het grofvuil rijden om de oude badkamer kast weg te brengen. Maar aangezien ze net voor de deur met piketpaaltjes en touwtjes de banden van het nieuwe straatwerk aan het uitzetten zijn, hebben we maar besloten ze maar even niet te storen. Nu zullen we dit zaterdag gaan doen.

Om onze vrije dag wel te vieren zijn we met z’n drietjes lekker gaan ‘lunchen’ bij de Mac! We hebben Bas na het eten naar huis gebracht en Feline en ik zijn naar de Big Bazar geweest. Toen we weer thuis waren duurde het niet lang voor Feline naar buiten ging om te spelen in de zandbergen voor de deur.

Dinsdag – logeren en tuincentrum

Ik heb Feline vandaag naar mijn ouders gebracht. Ze gaat daar een nachtje logeren. In de auto vroeg ze al of ik gelijk weer wilde gaan. Ik zei dat ik nog wel echt even wat met opa en oma moest overleggen en dat ik daarna wel echt zou gaan. Ik werd dus gewoon eruit gegooid door mijn eigen dochter!

Eenmaal thuis hebben Bas en ik zitten lunchen. Daarna ben ik naar tuincentrum Osdorp gegaan. Hier was ik al een hele lange tijd niet meer geweest. Het was erg veranderd. Volgens mij zijn ze ondertussen wel toe aan een maar 100 m2 extra ruimte! Alles stond vol!! Ik heb mezelf een Philodendron Pink Princess cadeau gegeven welke op mijn planten-wishlist stond. En voor op de badkamer heb ik een leuke Epipremnum gekocht in een simpel zwart potje. De bloempot die op mijn verlanglijstje staat heb ik nog niet besteld. Ik vond ook ergens onderop een schap een soort reageerbuisjes. Ik heb er een aantal van meegenomen en bij thuiskomst heeft Bas een stekjes-station voor me gemaakt!

Philodendron Pink Princess
stekjes station

’s Avonds hebben Bas en ik Quesadilla met gehakt gegeten. Die kleine was er natuurlijk niet, dus konden wij lekker eten wat zij niet zo lekker vindt. Daarna ben ik lekker even achter mijn laptop gaan zitten om mijn blog bij te werken.

Woensdag – schaatsen

Omdat ik er nu wel echt van kan genieten dat ik vrij heb en er geen verbouwing gaande is, ben ik lekker onder de douche gaan staan. Fijn dat dat weer kan!

Na de lunch ben ik vertrokken naar Haarlem. Mijn vader en Feline komen daar ook heen om met z’n drieën te gaan schaatsen. Ik hoop dat dit een heel langdurige traditie gaat worden want ik geniet hier heel erg van! Helaas gaat de ijsbaan al bijna dicht voor de zomerstop. Maar daarna hoop ik dat we het snel weer oppakken! Gisteren heb ik nieuwe schaatsbeschermers passend gemaakt voor mijn schaatsen. Ik kan dus weer goed voor de dag komen!

nieuwe schaatsbeschermers

Na het schaatsen ging Feline weer mee naar huis en was het logeren over. Ze was best moe, maar toen haar vrienden voor de deur stonden vloog ze naar buiten!

Donderdag – tijdens mijn vakantie naar mijn werk

Vandaag gaat mijn werkgever iets leuks doen. Ik kan nog niet vertellen wat, maar ik wilde ook erg graag mee! Omdat Gerard Feline mee zou nemen naar Darteldome (krijspaleis) en Bas toch moest werken, ben ik naar Zaltbommel gereden! Ik zou niet heel laat weer naar huis gaan, maar doordat er een dikke file op de A2 stond ben ik wat langer gebleven. Toen de file eenmaal weg was ben ik naar mijn ouders gegaan. Mijn vader had gisteren mijn schaatsen meegenomen om te kijken of hij die kon slijpen. Helaas kon dat niet in zijn houder. Nu ga ik de schaatsen zaterdag laten slijpen op de ijsbaan.

Eenmaal thuis waren Gerard en Feline ook weer thuis. Zij zaten een spelletje te doen aan de eettafel en ik ben even gaan haken. Daarna ben ik de lasagne gaan maken die we vanavond gaan eten. Na het eten, en toen Feline op bed lag, ben ik naar de katjes van de buren gegaan. Nog heel even op de draakjes passen, want zondag komen onze buren weer thuis.

Vrijdag – aanklooien en kringlopen

Bas was vandaag weer aan het werk. Feline en ik hadden allebei nog vrij. We hadden zin om naar de kringloop te gaan. Dat doen we wel vaker, alleen zijn we deze keer naar een andere gegaan om te kijken hoe die is. Voor we weggingen is ons meisje lekker in bad gegaan en ben ik even gaan douchen. We reden naar Rataplan in Amsterdam West. Helaas hebben we niks gekocht, maar ik zag wel Viking noren met leren schoen voor €7,50! Koopje natuurlijk, maar omdat de ijzers wel erg slecht waren heb ik ze niet meegenomen.

Toen we uiteindelijk niks leuks gevonden hadden zijn we naar huis gegaan. Feline is wel echt nog heel moe, dus die dook lekker met een filmpje op de tablet in de luie stoel. Ik ben even achter mijn laptop gekropen. ’s Avonds hebben we heerlijke shoarma gegeten en ben ik vroeg naar bed gegaan.

Zaterdag – laatste echte schaatsles en grofvuil

Vandaag is de laatste reguliere schaatsles voor Feline. Volgende week is er een tocht georganiseerd als afsluiting. Ze baalt heel erg dat het schaatsseizoen bijna is afgelopen… Helaas kunnen we er niks aan doen en is de ijsbaan vanaf 26 maart gesloten…

Afgelopen maandag wilde we al naar het grofvuil, alleen toen waren ze voor de deur bij ons wel heel erg bezig. We wilden hen niet in de weglopen en hadden besloten dan maar niet te gaan. Maar omdat we wel nog een aantal dingen moesten wegbrengen, hebben we dat vandaag gedaan. Daarna zijn we naar huis gegaan.

Bas ging ’s avonds naar vrienden toe, dus Feline en ik aten samen. We hadden patat en kippenpootjes!
Toen Feline op bed lag heb ik zitten haken in de stoel. Tv aan een verder even niks.

Zondag – Laatste keer op de poezies van de buren passen

Vandaag komen onze buurtjes thuis van 2 weken vakantie. Feline en ik hebben Bas lekker laten slapen en zijn samen even op pad geweest om een leuk mandje met plantjes voor ze te kopen. We hebben nog even met de beestjes geknuffeld en de laatste keer de bakken leeggeschept en zijn toen naar huis gegaan.

’s Middags zijn we even een stukje gaan lopen. Bij de school van Feline is een nieuwe speeltuin geplaatst. Daar wilde ze natuurlijk even spelen! En niet meer weg…

nieuwe speeltuin

Bas is Formule1 en voetbal gaan kijken en Feline is voor de deur verder gegaan met buitenspelen. Ik ben even achter mijn laptop gekropen en daarna ben ik eten gaan maken. Want na vandaag zit de vakantie van onze meid er weer op en dan eten we traditiegetrouw zonder borden!

Hoe is jouw week geweest? Ik vraag me af, vinden jullie deze weekoverzichten leuk om te lezen? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat in de comments.

Liefs, Linda

1 reactie op “Mijn week #22 | Weekje vrij, schaatsen en kringlopen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.