Ga naar de inhoud

Mijn week #8 | Fysio, ziekenhuis, het grote geheim

Deze week gaat de stand in München echt gebouwd worden. Eindelijk wat meer rust op mijn werk. Thuis heb ik ook van alles gedaan. Lees je mee?

Maandag

was weer een lekker regeldagje op mijn werk. Omdat de beurs in München nu echt bijna opgebouwd gaat worden, zijn er nog een aantal dingen die geregeld moesten worden. ’s Middags was ik redelijk op tijd thuis en hebben we lekker kip met sperziebonen in ketjap-saus gegeten.

Dinsdag

mocht ik weer naar de fysio. Ik ben er wel achter dat wanneer mijn hoofd een beetje te vol zit, het minder goed gaat met mijn bekken. ’s Middags mocht ik ook nog met Harry naar de dierenarts. Die kreeg zijn controles en vaccinatie. Meneer heeft last van tandsteen en ontstoken tandvlees. Het advies is om een gebitsreiniging onder narcose te laten doen, met eventueel het trekken van een kies. Maar dat laatste hangt af van hoe de kies beschadigd is. Het zal een aardige kostenpost zijn. De dierenarts heeft een berekening gemaakt en die was niet mals. Maar we willen natuurlijk ook niet dat onze Harry pijn in zijn bekkie heeft… Toen ik met Feline zat te kleuren aan tafel vroeg ze ineens: Mama, bestaat Sinterklaas echt? Ai… Ik wist even niet hoe ik moest reageren. Ik heb gevraagd hoezo ze zich dit afvroeg. Het blijkt dat meerdere kinderen uit haar klas ‘denken’ dat hun ouders de cadeautjes in de schoen doen. Ik vroeg wat zij dacht. Zij vindt dat Sinterklaas en de Pieten het doen, maar dat ze het wel zeker wil weten. Omdat Bas niet thuis was heb ik gezegd dat ze het maar aan papa moet vragen als hij thuis is. Ze ging er voor nu even mee akkoord. Maar ik ben benieuwd wat ze gaat vragen als Bas zo thuis is. Ze begon er niet zelf over. Maar blijkbaar zijn er 3 kinderen in haar klas die andere kinderen pesten die geloven in Sinterklaas… We hebben het boek gepakt en voorgelezen. Het duurde even voor alles op z’n plek viel, maar ze kent het grote geheim nu… Dikke tranen… Maar ook ergens dat het nu wel fijn is dat ze haar verlanglijstje nog aan kan vullen! 😉 Draakje…

Woensdag

werd Feline wakker en was een stuk minder verdrietig. Gisteravond duurde het wel even voor ze in slaap viel en was nog een paar keer aan het huilen. Gelukkig is dat nu over en ziet ze er nu eigenlijk wel de voordelen van in. Ik heb gemeld bij de juf dat Feline het grote geheim kent en dat ze weet dat ze het ook geheim moet houden. Ik ben benieuwd of dat lukt. Vanmiddag zijn we naar het ziekenhuis geweest met Feline. In september en oktober had ons meisje last van blaasontsteking. Twee keer is best veel zo snel achter elkaar. Doordat zij als baby een afwijking heeft gehad aan haar urinewegen waardoor de urine van de blaas terugstroomde naar de nieren, wilde de huisarts graag dat er naar gekeken gaat worden door een arts. Ik was stiekem bang dat de VUR (zo heet die afwijking) weer terug gekomen was. Gelukkig kan dit niet, of in ieder geval, zulke meldingen zijn nog niet bekend. Maar ze gaan binnenkort wel even een echo maken. Aan de hand daarvan gaat haar nieuwe arts kijken of er sprake is van een afwijking. Daarna zullen we teruggebeld worden om een behandelplan te bespreken. We zijn erg blij dat er nu goed gekeken wordt naar ons meisje. Voor nu zijn we erg blij met hoe we geholpen worden en hoe de arts met Feline omgaat. En door de glijbaan in het ziekenhuis vindt ze het ook totaal niet erg om daar te zijn!

Donderdag

was weer een lekker dagje op mijn werk. Ik ben bezig geweest met het tekenen van een aantal stands en nog wat geregel. Vandaag zijn we begonnen met de bouw van het grote project waar ik het al eerder over heb gehad!! Tot nu toe lopen ze goed op schema, hopen dat dat zo blijft! Zondag is de oplevering aan de klant en kunnen we het eindresultaat showen! Voor nu alvast een sneakpeak!!! ’s Avonds hadden we lekker lasagne. Op donderdag eet mijn schoonvader altijd mee omdat hij op deze dag Feline uit school haalt. Ik had gister al de lasagne gemaakt, dus deze konden we gemakkelijk uit de koelkast in de oven schuiven. Omdat ik van de week per ongeluk het pakketje met het bedoelde sinterklaascadeautje voor mezelf had open gemaakt waar Feline bij zat, heb ik besloten iets anders voor mezelf te kopen. Iets wat ze nog niet gezien heeft. Omdat Bas en ik binnenkort naar Antwerpen gaan om Volbeat te zien spelen in het Sportpaleis wilde ik een rugtas waar ik mijn kleren voor die dagen in kan doen. We gaan met de ICE naar Antwerpen en dan is een weekendtas niet zo handig. Ik heb een heerlijke rugtas besteld welke ik ook voor mijn werk kan gebruiken als ik bijvoorbeeld een keer naar de beurs ga. Daar passen mijn broodjes, drinken en gereedschap makkelijk in! Toen Feline op bed lag ben ik even lekker achter mijn laptop gekropen. Dit soort avonden zijn heerlijk! Vanavond hoef ik ook niet zo heel vroeg naar bed, want morgen werk ik thuis en gaat mijn wekker een stuk later!

Vrijdag

heb ik Feline naar school gebracht en heb ik daarna mijn werklaptop open geklapt. Ik heb als een malle wat tekenwerk weg zitten werken. ’s Avonds had Bas een verjaardag van een vriend van hem. Feline en ik hebben samen gegeten (patat en een heleboel kippenpootjes) en zijn daarna heerlijk samen gaan trutten in bad. Soms is zo’n avond heerlijk. Toen zij op bed lag heb ik eerst de bende in de keuken opgeruimd en daarna ben ik nog even met een muziekje aan achter de laptop gekropen.

Zaterdag

mocht Bas lekker uitslapen na zijn feestje. Feline en ik zijn naar de stad gegaan, want ondanks ze nu het grote geheim van Sinterklaas kent, moesten we nog wel marsepein-knutsels in het Sinterklaas thema maken. Dat had ik namelijk een tijdje geleden beloofd. Hoe dat moet staat helemaal omschreven in het kookboek van de Zoete Zusjes. Helaas hadden ze bij de Xenos alleen donkerblauwe marsepein en verder alleen maar fondant. Dat wordt dus even online zoeken… Het was al vroeg erg druk in de stad… Nadat we ‘gezellig’ even door de stad hadden gelopen hebben we de boodschappen bij Lidl en Albert Heijn gekocht. Nadat we een lekker broodje gegeten hadden is Bas gaan douchen. Daarna zijn we even bij de buurtjes op visite gegaan. Zij kwamen gisteren namelijk vertellen dat hun super lieve kat, en vriendje van onze Harry, woensdag helaas ingeslapen wordt… Het beestje is erg ziek en kan niet meer beter worden… Die kwam wel even binnen. Ook bij Feline. We hebben daarom in de stad een lief kaartje gekocht en die gingen we even brengen. Later werd Picnic bezorgd en waren de boodschappen weer compleet.


Zondag

zijn we met z’n drieën gaan zwemmen in het Leeghwaterbad in Purmerend. Sinds Feline haar zwemdiploma’s heeft, hebben we niet meer gezwommen. Dus vond zij dat het hoog tijd was! En dan ga je daar als super lieve ouders maar gewoon een keertje in mee… Toen we richting huis reden zijn we langs de Lidl gereden om het geknutselde schoentje te brengen. Daarna was het bij ons alle drie wel een beetje klaar. Feline is lekker tv gaan kijken, Bas zat filmpjes op zijn telefoon te kijken en ik ben even achter mijn laptop gekropen. Daarna heb ik heerlijk bami gemaakt.

Het blijkt dat marsepein niet zo heel goedkoop is wanneer je 5 kleurtjes nodig hebt volgens je kind. We gaan nu dus maar op zoek naar iets anders wat we kunnen maken voor het grote feest van aankomende zaterdag… En toen was deze week ook weer voorbij. Hebben jullie leuke dingen gedaan afgelopen week? Ga jij vaak zwemmen met je kids?

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.