Ga naar de inhoud

Persoonlijk | #60 | Een erg drukke werkweek en de Efteling!

Wat een week jongens! Druk op mijn werk en een enorm leuk weekend! Oh wat hebben we een leuke week gehad! Lees je mee?

Maandag – Thuiswerken

Een tijdje geleden had ik een extra vrijdag op kantoor gewerkt. Hiervoor in de plaats heb ik kunnen regelen dat ik vandaag vanuit huis werk. Feline heeft namelijk een laatste les van een thema op school. Ze wilde graag dat ik hier bij zou zijn. En ik vond eigenlijk ook wel dat ik hier bij moest zijn. Het is een les waarin kinderen leren voor zichzelf op te komen in lastige situaties. Maar ook om elkaar te helpen en in zichzelf te geloven. Geloven dat je sterk bent, krachtig en goed zoals je bent. Weten dat je om hulp mag vragen wanneer je dit nodig hebt en aan mag geven wanneer je iets niet wilt.

Tijdens de demonstratie mochten de ouders die waren gekomen mee doen met de les. Samen met Feline volgde ik de instructies op van de juf. Het was een erg leuke ochtend op school! Helemaal omdat ik STERK ben volgens de juf! Ik werd er namelijk uitgepikt om te laten zien hoe een bepaalde oefening in zijn werk ging. Ik mocht gaan staan op 2 benen en moest 1 arm uitsteken. Hardop moest ik zeggen dat ik sterk ben en de juf ging dan proberen mijn arm naar beneden te duwen. Daarna moest ik hetzelfde doen, alleen dan met de tekst: ‘ik ben slap’. Heel gek, maar dan ben je dus echt minder sterk! Gelukkig vond Feline het erg leuk dat ik de demonstratie mocht doen. Ze was zelfs een beetje trots op haar moeder!

Aan het einde mochten de kinderen een plankje pakken die ze in de voorgaande les hadden versierd. Deze mochten ze proberen kapot te slaan! Uiteindelijk is het iedereen gelukt! Mooi om te zien was dat de kinderen waarbij het niet in 1 keer lukte, geholpen en gesteund werden door alle klasgenootjes!

Maandag - laatste les Rots & Water bij Feline op school. Hier mocht ze een plankje kapot slaan!

Nadat ik weggegaan ben van school ben ik naar huis gegaan. Ik mocht weer aan het werk. Het was zo leuk om mijn meisje zo zelfverzekerd in haar klas te zien! Wat ben ik trots op haar!

Dinsdag – Thuis werken en goed nieuws!

Vandaag heb ik thuis gewerkt. Ik heb Feline eerst naar school gebracht en ben toen aan het werk gegaan. Toen ik Feline uit school opgehaald heb wilde ze graag even spelen in een speeltuintje vlakbij school.

dinsdag spelen vanuit school

Eenmaal thuis zijn we allebei eerst even wat gaan drinken. Feline met haar tablet en ik met een serie en haakwerk. Na een half uurtje zijn we weer Engels gaan leren. Het gaat al steeds beter! Zo leuk om te zien!

Tijdens het Engels oefenen werd ik gebeld door mijn allergoloog. Sinds september 2021 ben ik bezig met immunotherapie voor mijn allergieën. Elk jaar heb ik een telefonische afspraak om te kijken hoe het met me gaat. Afgelopen zomer schijnt echt een horror-zomer te zijn geweest voor mensen met allergieën. Ik heb dit jaar echt een heel stuk minder last gehad ervan! Ook merk ik dat het eten van tomaat ook beter gaat. Appels durf ik echt niet aan in verband met de heftige reactie die ik daar altijd op had. De arts vertelde me dat ik eventueel een afspraak kan maken om een appel bij hen op de poli te eten. Dan zijn zij erbij en kunnen ingrijpen als dat nodig is. Iets om over na te denken.

Ook vertelde de arts dan ik nog 1 jaar door mag gaan met de therapieën en dan mag stoppen! Zo onwijs fijn! Al 3 jaar slik ik elke dag 2 pillen en nu merk ik waar ik het voor doe! Echt zo onwijs fijn!

’s Avonds hebben we wraps met kip en satésaus gegeten. Lekker makkelijk en heerlijk!

Woensdag – Werken en niet richting school

Vandaag besloot Feline zelf naar school te gaan. Uiteraard is dat helemaal prima. Ze belt met haar horloge als ze op school is aangekomen. Ik zat dus voor 08:30 uur al achter mijn werklaptop. Vanmiddag mag ik haar wel ophalen, alleen niet om de normale 12:30 uur op woensdag. Ze gaat vanmiddag weer verder met haar surprise op school. Alleen is deze bijna af, dus als ze opgehaald kan worden zal ze me weer bellen. Zo handig zo’n gps-horloge waar je mee kan bellen! Wij hebben trouwens deze. Al best een tijdje ook. We willen nog niet aan een telefoon voor ons meisje, dus dan is dit een goed alternatief!

Mevrouw was natuurlijk om 14:30 uur nog niet klaar. Maar de rest maakt ze thuis maar af. We vonden het namelijk tijd voor een nieuwe winterjas en zijn die vanuit school gelijk gaan kopen. Zo is ons meisje lekker warm en goed zichtbaar!

Woensdag heeft Feline een hele  mooie nieuwe jas uitgezocht. Lekker warm voor de koude dagen die we nu hebben

Donderdag – Druk op het werk

Vandaag heb ik een erg drukke dag gehad op mijn werk. Voorheen had ik aan het einde van zulke dagen vaak hoofdpijn en gebruikte ik veel paracetamol en ibuprofen. Sinds mijn daith piercing heb ik daar echt geen last meer van. Ik blijf het bijzonder vinden en super fijn!

Bij thuiskomst was Bas al met het eten bezig en ben ik met Feline haar Engels nog even door gaan nemen. Morgen heeft ze haar toets en toen we begonnen vorige week kreeg ze de woorden maar niet in haar hoofd. Dat gaat nu echt veel beter! We vinden haar helemaal klaar voor haar toets.

Vrijdag – Druk op het werk

Ook vandaag ben ik weer een dag in Zaltbommel. En ook vandaag heb ik een drukke dag! Aan het einde van mijn werkdag heb ik bijna alles van mijn lange to-do list af kunnen strepen en dat voelde heel erg fijn.

Toen ik thuis kwam had Feline een verrassing voor me. Ze had het cijfer voor haar Engels toets al terug! Ons meisje had gewoon een 9,5!!! Zo knap als je ziet hoe moeilijk het in het begin ging! We hadden er een spelletje van gemaakt om makkelijker te kunnen leren. Gelukkig vindt ze dat altijd erg leuk om te doen, dus die houden we erin!

Bas was al bezig met het avondeten, we aten aardappeltjes uit de airfryer met zelfgemaakte kipschnitzels! Heerlijk zijn die altijd! Dat kan Bas zo onwijs goed! 😉

Zaterdag – EFTELING

Vandaag is het koud. Gelukkig kan je je daar goed op kleden, want we gaan iets super leuks doen! We gaan namelijk naar de Efteling! Feline is daar nog nooit geweest en voor Bas en mij is het super lang geleden. Voor mij een stuk minder lang omdat ik met mijn werk daar iets heb gedaan begin dit jaar. Alleen mocht ik toen het park niet op… Nu wel!

Via ANWB hadden we kaartjes met korting kunnen kopen. Dat scheelde voor ons echt onwijs veel geld! Dit hadden we al een tijd geleden gekocht, dus Feline heeft bijna 2 maanden af kunnen tellen. 😉

Ingang van de Efteling

Rond 09:30 uur zijn we thuis vertrokken. Voor ons is het ongeveer 1,5 uur rijden en we wilden er om 11:00 uur zijn. Bij aankomst was het al lekker druk. Gelukkig ging de rij lekker snel en waren we zo binnen!

We liepen als eerste richting de La Place! Hier hebben we heerlijk gelunched en ik was super trots op hoe het restaurant er uit zag. Ik vond het erg leuk om dit aan Bas en Feline te kunnen laten zien! Daarna zijn we het park weer ingelopen.

Feline mocht met Pardijn op de foto! De Efteling is in wintersferen en overal zie je dan ook sneeuw terugkomen. Door het hele park hebben ze pleintjes met vuurkorven en kraampjes waar je warme chocomelk en koffie kunt kopen.

We moesten ook even kijken bij Lange Jan! Hij had gelukkig een warme sjaal en muts voor de kou!

Ook Lange Jan konden we niet overslaan. Gewapend met een warme muts en sjaal kan hij de kou wel aan! Tegenover Jan kun je heerlijke versie stroopwafels kopen! Die konden we niet overslaan.

De grote reus met klein duimpje

Al van ver hoor je in het Sprookjesbos de grote reus snurken. Wat slaap die man! Klein Duimpje blijft ook maar bij hem in de buurt… Je zou toch denken dat hij nu wel een keer de kans heeft gezien om weg te lopen… Sukkel… 😉

De Villa Volta en Fata Morgana konden ook niet ontbreken vandaag. Helaas was Feline echt niet te porren om in een achtbaan te gaan en besloten Bas en ik om dat ook maar niet alleen te gaan doen. Door de lange rijen overal zouden we anders weinig andere dingen kunnen doen. En vandaag was voor Feline!

Op het Anton Pieckplein is Feline 5x in een draaimolen geweest. Ik ben 1x meegegaan in een soort rups die wat sneller ging. Helaas kan ik hier nog steeds echt niet tegen! Helemaal beroerd kwam ik eruit! De volgende ronde ging Bas gelukkig mee en kon ik aan de kant wachten…

Stoomtrein door de Efteling

In het donker hebben we nog een ritje met de stoomtrein gemaakt. Feline mocht namelijk nog 1 ding noemen wat ze graag wilde doen voor we naar huis zouden gaan. We hebben een hele ronde om het park gemaakt en zijn toen richting de auto gelopen. Onderweg naar huis hebben we bij Breukelen gegeten bij de Mc Donalds en daarna in een sneeuwbui naar huis gereden. We waren best moe na een hele lange dag in de Efteling. En die ruim 20.000 stappen voel ik ook wel in mijn beentjes…

Zondag – Boodschappen, surprise afmaken en joggingpak

Vandaag doe ik rustig aan. Bas wilde wel de boodschappen voor komende week doen zodat Feline en ik haar surprise af kunnen maken. Deze moet morgen op school afgeleverd worden, maar ze moet nog wat kleine dingen doen. En daar ga ik haar bij helpen.

Na zo’n dag als gister vind ik het heerlijk om in mijn joggingpak te lopen en niet weg te hoeven. Ook aan Feline merkten we dat gister er aardig ingehakt heeft. Ze wil dan het liefst in haar pyjama blijven lopen en gaat dan hangen op haar grote kussen. Sommige dagen mag dat best!

’s Avonds aten we broodje hete kip wat niet zo heet is 😉 en ben ik vroeg naar bed gegaan. Morgen gaat mijn wekker weer vroeg en heb ik weer een druk dagje op kantoor.

Wat een onwijs leuke week hebben we gehad! En wat een topdag afgelopen zaterdag! Komende week hebben we weer een leuke week. Maar daarover lees je komende week meer!

Liefs, Linda

1 reactie op “Persoonlijk | #60 | Een erg drukke werkweek en de Efteling!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.