Ga naar de inhoud

Persoonlijk | 65 | Weer werken

Allereerst wil ik jullie allemaal de beste wensen wensen voor het komende jaar. Ik hoop op een beter jaar dan afgelopen jaar. Het nieuwe jaar begon voor ons op de eerste dag rustig. De rest van de week was een stuk minder rustig met onverwachte bezoekjes aan de dierenarts voor Harry, maar ook met leuke dingen. Lees je mee?!

Maandag | Uitrusten

Vandaag heb ik de hele dag in mijn joggingpak gelopen. We hebben de zooi opgeruimd van gisteren en verder vrij weinig. Wat moet je anders doen op de eerste dag van het nieuwe jaar? Oh ja, oliebollen eten en de hapjes van gister opeten die we niet aangebroken hadden. 😉

’s Avonds aten we heerlijk platbrood met shoarma. Dat is toch wel zo’n favoriet! Feline hielp me met het maken van de broodjes, dus die noemen we vanaf nu Felindanees platbrood! 😉 Het was weer super lekker. Ik deed er ijsbergsla, sriracha saus en knoflooksaus op!

Dinsdag | Onverwachts bezoekje aan de dierenarts…

Ik was weer eens vroeg wakker… Maar dat vond ik eigenlijk niet zo erg, want nu kon ik al mooi mijn mail wegwerken van mijn werk voor de rest van het huis wakker was. Er zat een mega spin boven me op het plafond die ik zowaar zelf gevangen heb!!! Ook heb ik aardig wat rommel op mogen ruimen van Harry… Hij is al een paar dagen zichzelf niet en heel bang. We dachten dat het door het vuurwerk kwam, maar hij eet nu ook niet meer. Wel geeft hij steeds over…

Toen Bas ook wakker was hebben we de dierenarts gebeld. Zij wilde Harry ’s middags gelijk zien. Om 14:00 uur waren we aan de beurt. De straat bij de dierenarts ligt open, dus we gingen maar even alle drie. Zo konden Bas en Feline naar binnen met Harry en ik eventueel de auto ergens anders zetten en terugrijden als ze belden dat ze klaar waren.

Helaas belde Bas me op om te overleggen. Het ging niet goed met onze Harry. Ik had een parkeerplek voor de deur weten te bemachtigen en ben ook naar binnen gegaan… Harry had ongeveer 3 dagen niet gegeten… Geen snoepjes, geen natvoer en geen brokjes… En dat is niet goed! De dierenarts heeft Harry een anti-misselijkheid prik gegeven. Daarna heeft ze bloed afgenomen voor meerdere testjes. Ook kreeg Harry een eet-opwekker in pil vorm. Hierdoor kon hij gek gaan doen, maar zou wel weer moeten gaan eten.

Harry bij de dierenarts

Tijdens het testen van het bloed mochten we samen met Harry in een kamertje wachten. Er is op diverse dingen getest en alles was uiteindelijk goed! Alleen had hij toch echt al 3 dagen niet gegeten… De arts gaat er van uit dat hij misselijk was door de stress. En door de prik en het pilletje moest dat weer over gaan. Hij zou later die middag wel weer gaan eten.

Eenmaal thuis kickte het pilletje in. Harry kon een beetje gek gaan doen (stoned) en dat gebeurde ook! Hij heeft gekke miauwtjes gemaakt, keek lui uit zijn ogen en had mega grote pupillen! Wat geweldig zag dat eruit! EN HIJ GING WEER ETEN!!! Zo fijn! We houden het nu nog even een paar dagen in de gaten en kijken dan weer verder. Voor nu is dit super fijn!

Woensdag | Schaatsen!

Weer was ik vroeg wakker. En ook vandaag ben ik maar weer vroeg aan de slag gegaan met werken. Harry heeft een paar keer lekker zitten eten van zijn brokjes en het natvoer van gisteravond was ook bijna op. Heel fijn om te zien! Ook kwam hij weer lekker onhandig bij me zitten tussen mij en m’n laptop. 🙂

’s Middags zijn Feline en ik gaan schaatsen. In ieder geval, we hebben het geprobeerd… Helaas was het zo ontzettend druk (was te verwachten in de kerstvakantie…) dat we het na een uur hebben opgegeven… Je kon geen vaart maken, moest uitkijken dat je geen handen afhakte bij mensen die ineens voor je neus gingen liggen op het ijs en mensen snapten de regels van de schaatsbaan niet… Dit was echt heel erg jammer, en zonde van het geld, maar we hebben het geprobeerd…

schaatsen met mijn meisje

Ik heb Feline een klein beetje omgekocht met een ijsje om weg te kunnen gaan… De rij bij de schaatsverhuur was zo lang dat je minimaal een uur zou moeten wachten voor je schaatsen zou kunnen huren… Gelukkig hebben wij onze eigen schaatsen…

Donderdag | Eerste keer naar kantoor in het nieuwe jaar

Vandaag ben ik weer lekker aan het werk geweest op kantoor. Het was een flinke regeldag en ben ook wel echt een beetje moe als ik weer naar huis ga. Terwijl ik op mijn werk was is de boom in onze voortuin flink gesnoeid! We hadden hier al langer last van met de afvallende bladeren, maar nu met de zonnepanelen hadden we ook veel minder zon op de panelen! We hadden een tijd geleden al tegen onze buurvrouw verteld dat dat ging gebeuren, maar dat was ze even vergeten… 😉 Voor nu hebben we echt veel meer licht in huis en op de panelen! Zo fijn!

Vrijdag | Nieuwe auto ophalen van Bas

Vandaag ben ik vrij met een hele speciale reden! We gaan namelijk de nieuwe auto van Bas ophalen! En Dit keer gelukkig niet omdat iemand anders de oude auto total loss gereden heeft!!! Ook voor deze auto moesten we een stukje rijden, maar wat je van ver haalt lijkt goed te zijn 😉

nieuwe auto van Bas!

Kijk dan wat een ontzettend mooie auto!!! Echt een schitterende auto! Op de terugweg hebben we zijn nieuwe auto gelijk aan mijn ouders en schoonvader laten zien!

Zaterdag | Drukke dag

Vandaag hebben we een drukke dag. Vanochtend begint het Jeugdschaatsen van Feline weer en mogen we om 09:15 uur bij de bushalte wachten op de bus. Omdat het weer de eerste keer is willen we graag weer even mee. Dus rijden we achter de bus aan om te kijken. Dit jaar is het veel beter geregeld dan vorig jaar. We besluiten dan ook dat ze makkelijk alleen kan en wij dus boodschappen kunnen doen in de tijd dat zij schaatsen is.

Tuurlijk zullen we in die 10 weken dat ze daar les heeft nog wel eens gaan kijken, maar we hoeven niet meer perse, en dat gevoel hadden we vorig jaar nog wel.

Jeugdschaatsen Zaanstreek

Na het schaatsen komen we erachter dat de helm van Feline nu wel echt te klein begint te worden… De streep die de helm achtergelaten heeft blijft dan ook nog wel eventjes in haar voorhoofd staan… Morgen maar even een nieuwe kopen…

’s Middags duikt Feline lekker een poosje in een warm bad nadat ze 5 (!!!) boterhammen op heeft na het schaatsen. Even lekker warm en schoon worden voor we uit eten gaan!

Heerlijk uit eten bij het Heerenhuis in Zaandam

Mijn schoonvader was afgelopen dinsdag jarig en daarvoor gaan we lekker met z’n vieren uit eten bij het Heerenhuis bij ons om de hoek. Ik heb heerlijke slibtong gegeten en kreeg eindelijk een keer een goede portie! Er lagen namelijk 2 dikke jongens op mijn bord met patat! Heerlijk en mijn bordje was aan het einde helemaal leeg!!!

Zondag | Moetjes

Vandaag hebben we een dag met een aantal moetjes. Zo moeten we nog boodschappen doen voor komende week, moeten we een nieuwe helm kopen voor Feline en moet Bas zijn oude auto leeghalen. Feline en ik gaan boodschappen doen terwijl Bas zijn oude auto schoonmaakt en stofzuigt. Ook maakt hij gelijk foto’s om te uploaden. Als we allemaal klaar zijn en gegeten hebben gaan we met z’n drieën naar Decathlon voor een nieuwe helm voor ons meisje. Want een helm die niet goed zit is niet fijn. We hebben uiteindelijk voor deze gekozen. Ook heeft ze nieuwe handschoenen gekregen om in te schaatsen. Dat zijn deze geworden.

De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan. Feline op de stoel met haar tablet en Bas op de bank. Ik kroop lekker achter mijn laptop en ben al wat vooruit gaan tikken voor mijn blog. Na het avondeten hebben Bas en ik de oude tafel vast uit elkaar gehaald. Zodat morgen de nieuwe tafel zo op z’n plek gezet kan worden!

Komende week is het ook weer een lekker weekje. Op mijn werk is het nog steeds erg druk en maandag krijgen we onze nieuwe tafel al. De stoelen laten helaas nog even op zich wachten, maar de tafel hebben we dan maar alvast staan! Hoe de rest van de komende week eruit gaat zien, kan je volgende week weer lezen.

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.