Ga naar de inhoud
Home » Persoonlijk | 70 | Afscheid, mooie dingen en schaatsen

Persoonlijk | 70 | Afscheid, mooie dingen en schaatsen

Deze week hebben we de crematie van mijn oma gehad. Het was een bijzondere crematie, eentje die iets anders is dan wat we misschien gewend zijn. Ik heb gewerkt, een orchidee gekocht en Feline heeft weer geschaatst. Wat er nog meer gebeurde afgelopen week lees je hier!

Maandag | Laptop…

Vandaag ben ik weer aan het werk op kantoor. Ik was best laat thuis. Gisteren was mijn laptop er mee opgehouden. Hier had ik gelukkig nog garantie op, dus kon ik deze opsturen naar Coolblue. Ik had ook de mogelijkheid om mijn laptop in de winkel af te geven en dat voelde voor mij fijner. Op de terugweg naar huis ben ik gelijk maar even naar de winkel in Utrecht gegaan. Het duurde even voor ik aan de beurt was, maar zou zo klaar zijn. Alleen een kwestie van afgeven toch? 

Niet dus. Ik had de laptop zorgvuldig ingepakt, maar zij wilden in de winkel toch even alles controleren. Snap ik ook wel, maar als ik de laptop via de post verstuurd zou hebben was dit ook niet gebeurd. Toen de doos eenmaal open was vroeg de meneer van Coolblue of ik het reset-knopje ingedrukt had. Uh… Nee dus… Dat deed hij wel even, misschien zou het werken. 

De laptop ging aan. Als ik dit had geweten… Gelukkig was er dus niks ergs aan de hand en kon ik mijn laptop na de benodigde updates die stiekem verstopt zitten gewoon weer mee naar huis nemen.

Hierdoor was ik alleen wel echt later thuis dan gehoopt… Bas was al bijna klaar met de pannenkoeken en heeft gewacht tot ik thuis was met de laatste bakken. Ik maakte voor mezelf 2 wrap-pizza’s en zo hebben we alle drie heerlijk gegeten.

Harry kwam lekker naast me liggen in bed tot Bas naar bed kwam.

Eenmaal op bed kwam mijn vriendje Harry gezellig bij me liggen. Lief is hij hè?!

Dinsdag | Zin in kibbeling

Vanochtend heb ik Feline naar school gebracht en ben daarna thuis aan het werk gegaan. Bas moest weg in de ochtend voor zijn werk, dus zat ik weer eens alleen in huis. ‘s Middags heb ik Feline uit school gehaald en zijn we naar huis gegaan. Ik moest nog even een boodschapje halen en had zin in kibbeling. Helaas stond de viskar niet op de plek bij de winkel. Ik besloot naar een andere te gaan, maar helaas stond die er ook niet. Ik denk dat je gewoon geen vis mag halen op dinsdag bij ons in de buurt… Eenmaal weer thuis heb ik even zitten haken. Feline was buiten aan het spelen en Bas was nog aan het werk. ‘s Avonds hebben Bas en ik noodles met gehakt gegeten en Feline linzensoep. Toen Feline op bed lag hebben Bas en ik nog een aflevering gekeken van een serie die we kijken voor het tijd was om naar bed te gaan.

Woensdag | Op zoek naar de mooiste orchidee

Vandaag heeft Feline een korte dag op school. Hierdoor werk ik ook maar een paar uurtjes. Morgen hebben we de crematie van mijn oma en daar willen we nog een orchidee voor kopen. We bedachten dat we na school gelijk door zouden rijden en gingen lunchen bij de Mac!

lunchen met Feline bij de McDonalds

Na het eten zijn we doorgereden naar het tuincentrum en heeft Feline een hele mooie orchidee uitgekozen.

Mooiste orchidee voor oma

Toen we weer thuis waren kreeg ik ineens een opruimwoede. Ik heb een heel kastje in de keuken leeggehaald en heel veel weggegooid. Ik kwam ook veel Blond Amsterdam servies tegen waarvan ik wist dat mijn zus dat graag wilde hebben. Dit heb ik bewaard voor haar en gaat dus haar kant op.

Luca kwam weer even kijken

Luca (van de buren) kwam weer even kijken of zijn vriendje Harry buiten wilde spelen. Helaas had Luca pech, want Harry bleef lekker liggen!

We hebben vandaag weer een bericht van school gekregen dat de juf van Feline ziek is en er geen vervanger gevonden is. Omdat wij morgen de crematie hebben van mijn oma hebben we gevraagd of Gerard eerder wilde komen. Gelukkig was dit geen probleem. Feline was wel echt boos op haar school (wij stiekem ook). Haar beste vriendin is zaterdag jarig en vrijdag heeft ze studiedag, dus morgen zou de laatste mogelijkheid zijn om haar zelf gekochte cadeautje aan Madee te geven. En nu was dat niet meer mogelijk!

Gelukkig heb ik het telefoonnummer van de moeder van Madee en kon ik haar een berichtje sturen. Ik heb gevraagd of Feline en ik ’s ochtends even langs konden komen om een cadeautje te geven aan Madee. Dit kon! Feline weet nog van niks, dus dat zal morgen wel een leuke verrassing zijn!

Donderdag | Crematie

Gisteren heb ik met de moeder van de beste vriendin van Feline een afspraak gemaakt. Feline kon rond 09:00 uur het cadeautje aan Madee gaan geven zoals ze zo graag wilde! Toen ik het aan Feline vertelde stond ze te springen van geluk! De bonuspunten voor goede moeder heb ik weer verdient. 😉

Vandaag is ook de dag van de crematie van mijn oma. We hebben haar laatste afscheid gevierd met een klein groepje. Het was een erg mooi afscheid en precies zoals mijn oma het wilde. Er stonden 7 schitterende orchideeën op de kist. Na afloop zijn we naar mijn ouders gegaan en hebben alles nog even besproken. Op de terugweg naar huis stonden we helaas is de file waardoor we echt wel laat thuis waren. Gelukkig heeft Feline morgen studiedag en maakt het dus niet zoveel uit dat ze wat later ging eten.

Vrijdag | Nog één dagje werken

Vandaag ben ik een dag op kantoor. Gisteravond hadden Bas en ik beide een vrijdag gevoel. Helaas is dat het niet en mag ik werken. Bas en Feline zijn lekker vrij, dus die hebben al weekend. Er moet er toch één het geld verdienen! 😉 En zij wilden de boodschappen voor komende week alvast doen. Hebben we morgen tijd voor andere dingen!

Eenmaal thuis hebben we lekker gegeten en verder rustig aan gedaan.

Zaterdag | Drukke maar leuke dag!

Vandaag hebben we een drukke dag. Maar wel een hele leuke dag! Feline gaat vanochtend weer schaatsen en wij gaan kijken! Mijn ouders komen ook naar de ijsbaan om bij Feline te kijken. Ze deed het weer super goed. Je ziet haar echt met sprongen vooruit gaan. Zo mooi om te zien!

Feline mocht weer schaatsen

Na het schaatsen ging Feline weer met de bus terug. Dat is echt haar momentje. Bas reed met mijn ouders mee naar ons huis en ik ging Feline ophalen bij de bus. Bij ons thuis gingen we met z’n allen lekker lunchen en daarna weer met z’n allen op pad!

Mijn ouders zijn zich aan het oriënteren op een andere caravan. In Heerhugowaard zitten veel caravanwinkels bij elkaar in de buurt, dus daar zijn we met z’n allen naar toe gegaan. Ik wist dat caravans duur waren, maar als je ziet wat je voor serieus veel geld krijgt! Bizar!! Ze hebben dan ook niks gevonden, want om nou €10.000 uit te geven voor een caravan die er echt niet uit ziet! Pfff… De mooiere en nettere caravans beginnen pas boven de €20.000…

Eenmaal weer bij ons thuis zijn mijn ouders ook naar huis gegaan. We hebben lekker broodje kipschnitzel gegeten met salsa saus. Toen Feline in bad zat ben ik lekker gaan douchen. Na nog een paar afleveringen van onze favoriete serie op dit moment was het weer tijd om te gaan slapen.

Zondag | Rommeldagje

We hadden vandaag niks op de planning. Er waren een paar dingen die we wilden doen, maar niks wat echt moest of waar we voor weg moesten. Mijn ouders hadden gisteren een grote tas met wol van mijn oma meegenomen. Dit kreeg ik! Alles heb ik uitgezocht en wat weg kon gelijk weggedaan. Ik dacht dat ik veel projecten gestart was waar ik niet aan verder ging! Maar het kan dus nog erger! 😉 Super leuk om te zien!!!

Wol van oma uitzoeken op zondag

Alle afgerolde bolletjes heb ik weer netjes opgerold en de wol waar ik echt nooit iets mee zou doen heb ik weggedaan. Ik kan het allemaal wel bewaren, maar dan gooi ik het uiteindelijk toch weg. Een aantal mooie kleuren heb ik wel bewaard. Ook zaten er 4 hele nieuwe bollen bij waar Feline wel een project voor zichzelf wel in zag. 😉 Die heb ik dus wel bewaard.

’s Middags heb ik mijn auto volgetankt en een paar boodschappen gedaan. Feline liep de hele dag in haar pyjama en heeft lekker zitten knutselen. Bas heeft de was gedaan en ik heb alvast tomatensoep en pastasaus gemaakt. Dit eten we van de week maar neemt altijd veel tijd in beslag. En nu ligt alles alvast in de vriezer.

Na het eten hebben we het hele riedeltje op Zapp gekeken voor Feline naar bed ging. Niet veel later ben ik ook mijn bed in gedoken, want morgen gaat mijn wekker weer vroeg.

We hebben een indrukwekkende week achter de rug. Mijn oma heeft het afscheid gehad die ze wilde en wij hebben er goed gevoel bij dat we het zo hebben kunnen doen. Ik ben blij met alle spullen die ik van mijn oma heb gekregen. Bij deze beloof ik dat ik mooie dingen ga maken met de wol! Heb jij een fijne week achter de rug?

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.