Ga naar de inhoud
Home » Persoonlijk | 76 | Kijkoplossing, planten en zieke juf

Persoonlijk | 76 | Kijkoplossing, planten en zieke juf

Maandag | Werken op de zaak

Vandaag ben ik, na een lekker weekend, weer aan het werk op de zaak. In alle vroegte rijd ik weer naar Zaltbommel waar ik als eerste aankom bij mijn werk. Het is een lekker dagje met allerlei soorten klusjes. Daar houd ik het meeste van. Regelwerk, bellen, tekenen, dingen uitzoeken. Zo’n dag. Tussen alle bedrijven door heb ik ook contact opgenomen met een tattoo-shop bij ons in de buurt. Ik heb een keuze gemaakt voor mijn verjaardagscadeau en gelijk actie ondernomen! De afspraak staat, de keuze voor de tattoo is gemaakt en verder vertel ik nog even helemaal niks. 

Rond 15:45 uur ga ik tanken en rijd ik naar huis. Helaas zijn er 2 pompen kapot en snappen mensen niet dat anderen al even staan te wachten… Hierdoor duurt het allemaal net iets langer dan ik had gehoopt en ben ik iets na 17:00 uur thuis. Bas is al aan het eten bezig en Feline speelt buiten. Ik vertel Bas over mijn dag en hij over die van hem. 

Feline komt binnen en we eten plaattaart met gehakt. Na het eten kijken we nog wat televisie en ga ik samen met Feline naar boven. Terwijl zij in bad zit was ik haar haren. Als zij op bed ligt, ga ik weer naar beneden en kijken Bas en ik tv. Of eigenlijk, hij kijkt tv en ik kijk een documentaire op mijn telefoon. Uiteindelijk is het bedtijd en is de dag weer voorbij.

Dinsdag | Thuiswerken en Feline alleen naar school

Gisteren vroeg Feline of ze alleen naar school mocht lopen morgenochtend. En ook weer alleen terug. Van mij mocht het. Haar horloge was opgeladen, dus dan kunnen we haar volgen en bereiken. Eenmaal op school belde ze me op om te vertellen dat ze er was. Doordat ze zelf naar school is gegaan kon ik mijn laptop al om 08:00 uur openklappen.

Ik werk tot het moment dat Feline uit school is en naar huis komt. Als ze binnen is ben ik blij dat ze er weer is. Mijn hele dag verliep anders doordat zij zelf naar school ging en zelf uit school weer naar huis is gekomen. 😉 Binnen een paar minuten verdwijnt ze naar boven om op haar kamer te spelen. Nog geen uur later komt een vriendinnetje haar ophalen om buiten te spelen. Het is heerlijk weer!

Als Bas thuis komt, ben ik al het deeg voor de pizza aan het maken voor ‘s avonds. We eten zelfgemaakte pizza. Terwijl het deeg aan het rijzen is, ben ik op zoek naar leuke bezienswaardigheden in Londen. Want daar gaan we over iets langer dan een maand naar toe!

Na het eten kijken we nog wat televisie samen met Feline voordat ze naar bed gaat. Als Feline op bed ligt kijken Bas en ik nog wat tv en is het voor ons ook bedtijd.

Woensdag | Fijne berichtje…

Vanochtend kregen we om 06:30 uur een bericht van school dat de leerkracht van Feline ziek was en er geen vervanging was. Excuses voor het ongemakkelijke bericht. Ja.

Om 07:00 uur heb ik het aan Feline verteld. Die was weer verdrietig. Want het is echt al de zoveelste keer. Uiteraard lossen we het weer op en blijft ons meisje thuis. Ik werk sowieso vandaag vanuit huis, dus dat is makkelijk te combineren met Feline. We halen de timer van de tablet af, zetten de tv aan zodat ze met haar Switch kan spelen op een groot scherm en ik werk ondertussen aan de eettafel.

‘s Middags hebben we een afspraak bij de oogarts voor Feline. Het is al heel lang geleden dat we daar geweest zijn en omdat we met alle andere onderzoeken voor ons meisje bij het ZMC zitten, hebben we nu ook gekozen voor een andere oogarts.

We hebben deze keer gekozen voor Bergmann kliniek en zijn er echt heel erg over te spreken. Ze vragen dingen aan Feline in plaats van aan ons. Het gaat natuurlijk ook over haar. We kregen na uitgebreid onderzoek te horen dat ons meisje een nieuwe bril mag. Zaterdag zullen we dus maar naar de brillenwinkel gaan om een mooie nieuwe kijkoplossing te kopen voor ons meisje!

Na de oogarts vond ik dat Feline een ijsje had verdiend bij de Mac. En daar was ze het natuurlijk helemaal mee eens! Tijdens het bezoek aan de oogarts heeft ze druppels gekregen en daar ging ze erg wazig door zien. Eenmaal thuis werd ze er niet zo lekker van en heeft ze na een paar hapjes eten en een paar stukjes appel op de bank gelegen voor ze heel erg vroeg naar bed ging. De laatste keer dat ik bij de oogarts was heb ik ook druppels gekregen. Dat is inderdaad echt niet fijn…

Bas en ik hebben de nieuwe Rookie gekeken voor ik naar bed ging. Morgen weer vroeg dag.

Donderdag | Een werkdag op kantoor

Vannacht werd ik wakker omdat Feline naar de wc ging. Ze ging daarna gelijk terug naar bed, dus ik ging ervan uit dat ze zich minder beroerd voelde dan gisteravond. Gelukkig hebben we beide nog geslapen en sliep Feline nog toen ik naar mijn werk ging.

Van Bas hoorde ik dat ze flink was opgeknapt en helemaal zin had in school! Dat zijn mooie berichten! Kon ik met een rustig gevoel werken.

Morgen heeft Feline een feestje van haar beste vriendin. We hebben door de drukte van afgelopen paar dagen nog geen cadeautje kunnen kopen, maar daar heb ik een oplossing voor! Op de terugweg naar huis ben ik naar de appie gegaan om een cadeaubon en een reep chocola te kopen. Daar heb ik na het eten een mooi pakketje van gemaakt.

Mooi cadeautje voor Madee

Toen ik thuis kwam was Bas al met het eten bezig. De aardappels waren al geschild door Feline en Gerard! We aten rauwe andijvie stamppot met spekjes en een gehaktbal.

Toen Feline op bed lag, de zooi in de keuken opgeruimd was en we lekker konden gaan zitten hebben Bas en ik de aflevering van Nachtdieren in Londen teruggekeken. Over anderhalve maand gaan we met z’n drieën naar Londen, misschien zagen we nog iets voorbij komen. Daarna ben ik naar bed gegaan. Het was voor mijn gevoel een erg lange dag en morgen mag ik weer naar de zaak.

Vrijdag | Werken en een meisje dat groot wordt

Vanochtend had ik het gevoel dat ik nog uren kon slapen toen mijn wekker ging. Toch ging ik eruit. Laatste dagje voor het weekend. Op mijn werk hebben we op dit moment erg veel planten die van een beurs afkomen. Deze mogen in leven gehouden worden. Aangezien ze allemaal erg droog aanvoelden heb ik ze allemaal voorzien van een heerlijk voetenbadje in de wasbakken van de toiletten! Kunnen ze er weer even tegenaan.

Planten in leven houden op mijn werk
Planten staan mooi bij het raam op mijn werk

Ik ben vandaag vroeger naar huis gegaan omdat ik ons meisje nog even wil zien. Ze heeft namelijk een feestje en dat begint om 17:00 uur. Met het feestje gaan ze zwemmen tot 21:00 uur. Daarna omkleden en alle kinderen naar huis brengen. Ik heb haar beloofd dat ik haar haren in zal vlechten voor het zwemmen. Maar dan moet ik er wel zijn! 😉

Bas en ik hebben samen gegeten. Ik had echt geen zin om te eten wat we eigenlijk zouden eten, dus ben ik ‘s ochtend al gaan vragen of hij de kip stiekem ook vergeten was uit de vriezer te halen. Nee dus… Maar die konden we ook nog een dagje in de koelkast laten liggen en morgen eten. 😉 Bestellen it is!!!

Ik was mooi op tijd thuis en kon Feline haar haren nog invlechten. Bas heeft haar naar haar vriendin gebracht en ik heb heel erg mijn best gedaan om het eten te bestellen. Tijdens het eten hebben we gezellig tv gekeken om vervolgens tot de conclusie te komen dat het wel een beetje gek is wanneer je dochter van 8 zo laat een feestje heeft. 

Om iets voor 22:00 uur kwam ze thuis! Helemaal stuiterend van vermoeidheid. Na haar verhaal te hebben verteld heb ik haar naar bed gebracht. Kapot moe was ze.

Zaterdag | Uitslapen, boodschappen doen en op brillenjacht

Vandaag heeft ons meisje wel een klein beetje uitgeslapen. Helaas niet zo lang als we gehoopt hadden. Toen we allemaal aangekleed waren, zijn we als eerste op zoek gegaan naar een nieuwe bril voor ons moppie! Bij Hans Anders hebben we al haar brillen gekocht, dus daar gingen we nu ook weer heen. Ze hadden een super actie! Wanneer je 1 bril kocht, kreeg je er 2 gratis! Hierdoor heeft ze nu een gewone bril, reservebril en een zonnebril op haar nieuwe sterkte uitgezocht. Zo waren we in één keer klaar!

Feline heeft 3 hele mooie brillen uitgezocht. Als het goed is kunnen we ze over ongeveer 2 weken ophalen! Toen we klaar waren, zijn we gelijk doorgereden naar de supermarkt om alle boodschappen te doen.

Eenmaal weer thuis hebben we voor de rest van de dag weinig meer gedaan. ‘s Avonds hebben we kipshoarma salade gegeten. Nadat Feline op bed lag hebben Bas en ik nog 2 afleveringen van een serie zitten kijken voor ik naar bed ging.

Zondag | Rustig aan

Vandaag doen we rustig aan. Feline wil leren haken, daar zijn we een tijd mee bezig. Gisteren waren we wat spullen vergeten tijdens het boodschappen doen. Dus dat gaan Feline en ik doen. Kan zij gelijk de laatste Safari Mini’s van de Lidl halen die ze nog mist. Bas is lekker in de schuur aan het rommelen terwijl ik achter mijn laptop kruip. Feline heeft spelletjes zitten spelen en topografie zitten leren voor haar toets aankomende donderdag. 

‘s Avonds eten we patat met shoarma en is het voor mij vroeg klaar. Morgen weer vroeg op en werken.

Hoe was jouw week? Hoe zou jij reageren als je weer je kind thuis moet houden omdat de juf ziek is? Ik ben er wel echt helemaal klaar mee… Maar Feline naar school brengen terwijl haar klas thuis is en zij dan als enige misschien in een andere klas moet zitten, zie ik ook niet zitten. En zij ook niet. Helaas kunnen we er niet veel aan veranderen en moeten we dealen met het lerarentekort waar heel Nederland mee te maken heeft. Komende week heb ik leuke dingen op de planning! Maar dat lees je volgende week.

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.