Ga naar de inhoud
Home » Persoonlijk | #82 | LONDEN!

Persoonlijk | #82 | LONDEN!

Afgelopen week zijn we een paar dagen naar Londen gegaan. Helaas ging het in het begin allemaal niet zo soepel als we hadden gehoopt. Wat we nu weer hebben meegemaakt lees je in mijn weekoverzicht…

Maandag | Shoppen met mijn meisje

Vandaag is ons laatste dagje thuis voor we naar Londen gaan. Bas moet helaas nog werken, maar Feline en ik gaan lekker shoppen. Ze heeft wat t-shirts nodig en nieuwe onderbroeken. Helaas zijn de onderbroeken die we gekocht hebben niet heel fijn voor haar ronde billen. De shirtjes die we gekocht hebben zijn wel een schot in de roos! Voor mezelf heb ik 2 lekkere truien gekocht. ‘s Avonds eten Bas en ik noodles met gehakt en Feline een flinke kom tomatensoep. Want we weten de komende dagen niet wanneer we weer groenten eten. Na het eten zijn we alle drie vroeg naar bed gegaan, want morgen gaat de wekker erg vroeg!!!

Dinsdag | Vroeg op en vliegen!

Vandaag gaat de wekker erg vroeg! Om 05:00 uur maak ik Feline wakker en gaan we aankleden en de laatste spullen in de tassen stoppen. We knuffelen nog even met Harry en dan staat de taxi voor de deur! We gaan naar Schiphol!!!

We zijn vroeg op Schiphol. Nog onwetend over wat ons te wachten staat...

We zijn iets over 06:00 uur op Schiphol en kunnen nog even wachten met inchecken. Het verloopt soepel en zitten ruim op tijd bij de gate te wachten. Wanneer we eenmaal gaan boarden krijgen we de schrik van ons leven. We mogen niet mee! Blijkbaar mag je niet meer met een ID kaart naar Londen! Dit wisten wij niet en is ons niet bij het boeken van de vlucht gemeld, maar ook niet bij de paspoortcontrole! Door dit grapje missen we onze vlucht… We zien onze trip al helemaal in het water vallen… 

We besluiten naar de douane te lopen. Hier kan je noodpaspoorten laten maken. EasyJet kunnen we pas vanaf 09:00 uur bereiken… We moeten hoe dan ook een nieuwe vlucht boeken, willen we nog naar Londen. En ons meisje (en wij ook) wil heel graag naar Londen! Maar daardoor hebben we onze vlucht gemist…

We houden onszelf bezig op Schiphol

Gelukkig hebben we een vlucht kunnen boeken voor later die dag. We besluiten om de tijd door te brengen op Schiphol. Gelukkig zijn we ondertussen weer voor de douane en kan ik gewoon een sigaret (of 20) roken. Het is mooi weer, dus buiten zitten is geen schande. 

Gelukkig is het mooi weer

Uiteindelijk besluiten we toch maar weer op tijd door de douane te gaan. Gewapend met onze roze noodpaspoorten komen we er makkelijk doorheen. We zien een jongen, samen met zijn vader, die ook naar Londen gaat. Zijn vader heeft een paspoort, maar hij heeft een ID-kaart. Tegen hem wordt dit wel gezegd. Ook hij moet een noodpaspoort halen… We feel you…

Eindelijk mogen we aan boord van het vliegtuig! De eerste keer vliegen voor Feline

Achter de douane lopen we aardig wat rondjes om de tijd te doden. We eten wat bij de Mac, drinken wat bij één van de barretjes en nemen bijna alle rolbanden die er in deze gate zijn. Om 18:55 uur vlogen we eindelijk richting Londen.

Zo boven de wolken vliegen blijft mooi!

We zijn geland op een ander vliegveld dan gepland, hebben een taxi besteld en zijn naar het hotel gebracht. We hadden een prima kamer met een groot bed, een goede slaapbank, mega grote televisie en een prima badkamer. Nadat we de kamer bekeken hadden en onze spullen neer hadden gezet, zijn we in het restaurant van het hotel nog wat gaan eten en drinken. Daarna waren we allemaal kapot en zijn we gaan slapen. Het was een lange en vermoeiende dag.

Ons hotel staat naast de Tower Bridge, welke schitterend is in het donker!

Ik heb vandaag bijna 14,5 km gelopen en onze kleine meid dus stiekem nog meer.

Woensdag | Londen

Vandaag hebben we een drukke dag op de planning staan. Omdat we gisteren gemist hebben, willen we vandaag echt wat dingetjes van onze lijst af kunnen strepen. We hadden voor vertrek kaartjes gekocht voor iets, dus dat is ons ijkpunt voor de planning.

Harry Potter!

Na een uitgebreid hotel-ontbijt lopen we over de Tower Bridge naar de bus. Na wat uitzoekwerk zitten we in de bus. Een meneer vertelde ons hoe we het beste op de plek konden komen waar we naartoe wilden. We stapten in een metro en gingen naar King’s Cross Station. Hier wilde ik erg graag met het karretje van Harry Potter op de foto. Feline heeft ook een paar Harry Potter films gezien en is ook fan. We gingen daarom samen op de foto en hebben de foto van ons samen gekocht! Na de foto mochten we door de winkel lopen. Wat was daar veel te zien! Uiteindelijk liepen we met een embleem voor op het spijkerjasje van Feline, de foto en een tasje voor mij de winkel uit.

Harry Potter winkel
Battersea Power Station

Zo blij als een klein kind met een snoepje liep ik de winkel uit. We zijn met de metro weer verder op pad gegaan. Om 14:00 uur hadden we een afspraak staan bij Battersea Power Station. Omdat we redelijk vroeg op de bestemming aangekomen waren, hebben we eerst even lekker zitten eten bij een Pancake Restaurant. We wisten van filmpjes en foto’s wat we konden verwachten, maar in het echt was het nog mooier! Het is een lift in één van de schoorstenen van een oude energiecentrale. De lift gaat boven de schoorsteen uit, waardoor je een schitterend uitzicht hebt over de hele stad. Wat een ervaring was dat!

Ook de binnenkant van Battersea Power Station is erg mooi
Met de glazen lift naar boven
Het uitzicht wanneer de lift boven de schoorsteen uitsteekt!
Feline in een Engelse telefooncel
Samen met mijn meisje in een telefooncel

Vanaf Battersea Power Station zijn we weer op de metro gestapt en zijn we naar Covent Garden gegaan. Ik vond dat we met een Engelse telefooncel op de foto moesten! Na de foto zijn we bij een echte Engelse pub wat gaan drinken. We zaten heerlijk! Feline was stiekem al best kapot en wij ook. We hebben wat uurtjes gezeten en mensen gekeken. Daarna zijn we weer gaan lopen. We hebben bij de dichtstbijzijnde McDonalds gegeten voor we weer richting het hotel zijn gegaan. We waren rond 19:30 uur weer bij het hotel. Feline heeft YouTube-filmpjes gekeken op de televisie. We waren wel echt bekaf en zijn op tijd gaan slapen. Met bijna 12 km in onze beentjes hebben we een aardige dag gemaakt!

Het mooie Covent Garden

Donderdag | Laatste dag Londen

In een dubbeldekker bus!

Omdat we de eerste dag gemist hebben, willen we vandaag nog wel een paar dingen doen. We gaan eerst lekker ontbijten, pakken onze tassen weer in en checken uit. Doei mooi hotel! We lopen weer over de Tower Bridge naar de bushalte waar we gisteren ook opgestapt waren. We kunnen nu blijven zitten tot het eindpunt. Vanaf daar lopen we een klein stukje naar Leake Street voor de graffiti tunnel. Hier wilde Bas heel graag naar toe. Maar ook Feline en ik hebben onze ogen uitgekeken! 

Graffiti tummel op Leake Street
Graffiti tummel op Leake Street

Via de Westminster Bridge zijn we richting de Big Ben gelopen. Vanaf hier zijn we met de metro naar King’s Cross Station / St. Pancras gegaan. Daar hebben we heerlijk zitten eten. Bas en ik hebben een pizza genomen en Feline heeft een aardig bord pasta naar binnen zitten werken! Als we dit hadden geweten, hadden we de McDonalds van gisteren ook verruild voor lekkerder eten. 😉

Feline in de metro
Heerlijk eten voor we weer richting huis gaan

Vanaf dit grote station hebben we de trein genomen richting de luchthaven. Ons vliegtuig vertrok om 19:00 uur. Tot die tijd konden we achter de douane lekker eten en wat drinken. Ik was naar een Japans zaakje gelopen waar ze, dacht ik, noodles to go verkochten. Dit bleek niet het geval te zijn. Je kon er sushi kopen om mee te nemen, of daar gerechtjes eten. Ik wilde geen sushi, want dat vind ik echt niet lekker. De meneer achter de kassa heeft me heel lief geholpen door de chef speciaal voor mij een bak noodles te laten maken! Deze heb ik meegenomen voor ongeveer €7,-! Zo lief en lekker!!! Hier was ik echt aan toe!

Vliegveld van Luton

De vlucht ging prima en op Schiphol ging het ook soepel. Met de trein en de bus zijn we naar huis gegaan. Waar we om 23:00 uur precies aankwamen. Feline was kapot, maar hebben we wel nog even bij laten komen voor ze naar bed ging. Niet lang daarna was het voor ons ook klaar. Want ook vandaag hebben we ruim 13 km gelopen!

Vrijdag | Gesloopt

Afgelopen nacht heb ik slecht geslapen. Ik viel wel echt heel snel in slaap, maar om 05:00 uur was ik alweer wakker. Het enige wat ik vandaag gedaan heb zijn een paar boodschappen. Voor de rest vond ik het wel goed. ‘s Avonds aten Bas en Feline pannenkoeken en ik wraps met shoarma. Dit hadden we gelukkig al voor we weggingen in huis gehaald. Ik ben vroeg naar bed gegaan om eindelijk wat beter te kunnen slapen.

Zaterdag | Rustige dag

Afgelopen nacht heb ik gelukkig een stuk beter geslapen! Maar toch ben ik nog niet helemaal bijgekomen. Ik heb de hele dag hoofdpijn en doe de hele dag niks. Bas en Feline gaan boodschappen doen, terwijl ik op de bank hang. ‘s Avonds kijken Bas en ik nog wat tv en ga ik rond 23:00 uur naar bed. 

Zondag | Laatste dagje van mijn vakantie

Vandaag is mijn laatste dag van de vakantie. Feline heeft gisteren en vandaag flink uitgeslapen! Bas had gisteren met Feline afgesproken dat ze samen kauwgom gingen halen voor haar. Daarna wilde Feline graag even naar buiten. Ze had haar zinnen gezet op het nieuwe skatepark bij ons in de buurt. Hier is ook een aardige speeltuin bij, het was mooi weer, dus ik ging overstag.

We zijn best een hele tijd samen op pad geweest. Daarna vond ik het tijd (en warm genoeg) voor een lekker ijsje. Daarna zijn we naar huis gegaan. Feline is lekker op haar kamer gaan spelen en ik ben dit weekoverzicht gaan schrijven. ‘s Avonds hebben we broodje kipschnitzel gegeten en was het voor mij vroeg tijd om naar bed te gaan. Morgen moet ik weer werken en gaat mijn wekker weer heel vroeg…

Ondanks dat het op Schiphol allemaal even verkeerd liep en we hierdoor bijna een hele dag hebben gemist in Londen, hebben we het wel erg naar ons zin gehad! We hebben heel veel gezien en van ons lijstje af kunnen strepen. Feline heeft voor het eerst gevlogen! We zijn zo trots op ons meisje! Ze heeft elke dag heel erg veel gelopen met die korte pootjes! En er is geen één onvertogen woord gevallen! Binnenkort gaan we weer iets leuks doen, maar daarover later meer!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.