Ga naar de inhoud

Persoonlijk | 86 | Hoog en cabaret

De week is weer voorbij! En wat voor een week!!! Bas en ik zijn afgelopen week samen op stap geweest, hebben dingen gedaan die we nog nooit eerder hadden gedaan en zijn moe het weekend uitgekomen. Waardoor? Je leest het in een nieuw weekoverzicht.

Maandag | Werken op kantoor

Vandaag ben ik aan het werk geweest op kantoor. Ik was vroeger wakker dan mijn wekker, maar ben maar vast naar de zaak gegaan. Ik hoopte hierdoor ook eerder weg te kunnen. Bas moest namelijk voor zijn werk ergens heen en wist dat het later zou worden dan normaal. Gerard haalde Feline op uit school en ik zou het eten alvast gaan maken. Helaas waren er wat problemen waardoor ik pas rond 16:00 uur in de auto zat op weg naar huis… Toen Bas thuis kwam konden we wel gelijk gaan eten. Want gisteren had ik de pastasaus al gemaakt, waardoor ik vandaag een makkie had! Na het eten ging Gerard naar huis en hebben we nog even met z’n drietjes televisie gekeken. Omdat ik echt weer eens veel te kort geslapen had, besloot ik vroeg mijn bed in te duiken!

Dinsdag | Tandarts en paspoorten

Vandaag begon mijn dag met het wegbrengen van Feline naar school. We zijn lopend gegaan. Toen ik thuis kwam heb ik mijn laptop open geklapt en ben ik aan het werk gegaan. Niet heel lang, want ik moest naar de tandarts. Iets waar ik echt een hekel aan heb! Ik ben hier onwijs bang voor, maar ga elk half jaar trouw. Na de tandarts was ik kapot moe en ben ik rustig aan het werk gegaan.

Rond 14:30 uur was ons meisje uit en zijn we met z’n drieën doorgereden naar de stad. Onze paspoorten lagen klaar bij de gemeente en die gingen we ophalen. Daarna zijn Bas en Feline even naar de ToyChamp gegaan. Dit is een grote speelgoedwinkel bij ons in de stad. Ik liep gelijk door naar de brillenwinkel om mijn zonnebril en gewone bril te laten stellen. Die zakten beide van mijn neus af. Toen we thuiskwamen wilde Bas met het eten beginnen. We waren beide de kipfilet vergeten uit de vriezer te halen, dus die was niet op tijd ontdooid. We kozen ervoor om te wisselen met de volgende dag. Gehakt krijgen we makkelijker ontdooid dan kipfilet. Het werd dus noodles met gehakt! Omdat Feline dit echt niet lekker vindt, heeft zij tomatensoep gegeten.

Woensdag | Korte dag

Vanochtend heb ik thuis gewerkt toen Feline op school zat. Toen ze uit was zijn we gelijk boodschappen gaan doen samen. We hadden allebei zin in broodje knakworst als lunch! Bij thuiskomst was Bas ook al thuis van zijn werk. ‘s Middags heb ik samen met Feline haar uitnodiging voor haar kinderfeestje al gemaakt. We zijn er dit jaar lekker vroeg bij, maar met de grote vakantie in aantocht willen we nu al zeker zijn dat we alles hebben kunnen regelen.

Donderdag | Kaasfabriek

Vandaag heb ik niet een hele dag gewerkt. Ik ben rond 14:00 uur richting huis vertrokken. Vanavond gaan Bas en ik namelijk naar Fabian Franciscus in de Kaasfabriek in Wormer. Hij is een cabaretier die wij beide erg leuk vinden. En wanneer hij dan zo dichtbij staat, moeten we daar naar toe! Gerard blijft bij Feline en brengt haar ook naar bed. Wij gaan na het eten samen op pad!

De Kaasfabriek is een klein theater midden in een woonwijk. Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat er in de straat een theater te vinden is! We hebben erg genoten en waren mooi op tijd thuis. Het was dan ook maar een kwartiertje rijden!

Vrijdag | Extra dag thuis

Vandaag werk ik een extra dag thuis. Hierdoor kan ik later beginnen, wat wel erg fijn is wanneer je toch later naar bed gegaan bent dan normaal. Ik moet een pakket ophalen voor mijn werk bij een leverancier van ons en klap daarna mijn laptop open.

Lego voor volwassenen

Bas heeft vandaag een steiger opgehaald die we hebben gehuurd. We hebben namelijk een grote schoonmaak van de voor- en achterkant van ons huis gepland staan dit weekend! Als ik klaar ben met werken, bouwen Bas en ik alvast de steiger op aan de achterkant van ons huis. Morgen gaan we hier beginnen. Het lijkt wel Logo voor volwassenen! Maar dit kunnen wij!

Gelukt! De steiger staat!

Het is ons natuurlijk gewoon gelukt! Wij kunnen dit ook gewoon samen!

Niet koken!

Bas was zonder Feline terug gekomen van school. Zij was namelijk gaan spelen bij een vriendinnetje. Nadat de steiger stond heb ik Feline opgehaald met de fiets en zijn we gelijk doorgereden naar de patatzaak. We hebben lekker patat en snacks gegeten, want we hadden niet echt veel zin meer om te koken. Na het eten begint ons standaard avondritueel en breng ik uiteindelijk Feline naar bed. 

Zaterdag | Schoonmaken!!!

Bas is al begonnen terwijl Feline en ik de boodschappen hebben gehaald.

Vandaag gaat het echt beginnen. Het oerwoud in de dakgoot van ons huis gaan we verwijderen. Feline en ik gaan al vroeg de boodschappen voor komende week doen en Bas begint al. De steiger stond er al sinds gisteren, dus hij kan direct aan de slag.

Ik stond ook op de steiger

Met een paar emmers en een schepje gaat hij aan de gang. Alles nog schoonspoelen met de tuinslang, de ramen en dakgoot nog schoonmaken en zo naar beneden werken. Als je het zo ziet, lijkt het niet zoveel werk. Maar dat was het dus wel… 

Mijn ouders zijn vandaag spontaan langsgekomen om ons te zien tobben op de steiger! 😉 Ze hebben ‘s middags Feline nog meegenomen naar de Vrijbuiter. Daar wilden zij naar toe en Feline wilde graag mee! Wij gingen verder met alles schoonmaken. Toen zij terug waren, waren Bas en ik ook klaar. De steiger moest alleen weer afgebroken worden. Mijn vader heeft nog geholpen met afbreken en daarna zijn zij naar huis gegaan.

Achterkant van het huis is weer schoon

Bas en ik hebben om de beurt alle viezigheid van ons af gedouched en gingen toen lekker eten. We aten gehakt tacos. Dit is zo onwijs lekker! Voor wie het niet kent: Het zijn wraps waar je gekruid gehakt op platdrukt. De wrap leg je met de gehakt-kant in de pan tot het gehakt helemaal gaar is. Daarna even omdraaien en als je het wil kan je er nu cheddar kaas op leggen. Even laten bakken tot de kaas gesmolten is. Daarna een gesnipperd augurkje, hamburger saus, ijsbergsla en tomaat erop en smullen maar! Dit is zo onwijs lekker en makkelijk!!! Echt een aanrader!

bankhangen

Na het eten waren we best moe en hebben we bankgehangen en tv gekeken. Morgen nog een dagje schoonmaken aan de voorkant van het huis.

Zondag | Steiger bouwen en schoonmaken

Nu de voorkant nog

Vandaag mochten we weer de steiger opbouwen. Bas was al begonnen en ik ben snel even naar de Action gereden om een goedkope tuinslang te halen. Die we in de achtertuin hebben kan namelijk niet op de kraan in de keuken. Dat is namelijk zo’n ding die vast zit in zo’n muurgeval. Snap je het nog?! Nou in ieder geval, ik heb een losse gehaald bij de Action. 😉

Toen ik weer thuiskwam heb ik me gelijk omgekleed. Bas en ik hebben de steiger verder opgebouwd en zijn begonnen. 

De hele dakgoot is weer wit, alle mos en planten zijn eruit gehaald en al het houtwerk is weer schoon. Het was een enorme rotklus, maar het was wel erg dankbaar werk! Uiteindelijk hebben we de steiger weer afgebroken. Nadat alle delen van de steiger weer in de achtertuin lagen en Bas ging douchen, heb ik beneden gestofzuigd en gedweild. Dit was zo’n bende geworden doordat je steeds met natte schoenen door het huis heen loopt! Nu is alles weer schoon. Daarna ben ik ook gaan douchen, want dat was wel echt nodig…

Klaar!

Bas had gisteren tussen alle bedrijven door Pulled Pork gemaakt! Die hebben we lekker gegeten als avondeten. Heerlijk is dat!!! Na het eten waren we er allebei wel echt klaar mee hoor. Ik heb Feline naar bed gebracht, ben nog even wat gaan drinken en lag rond 21:00 uur op bed. Morgen weer vroeg dag.

Het was weer een lekker weekje met een drukke afsluiter. Maar wel met een super mooi resultaat! Komende week hebben we ook weer wat dingen op de planning staan. Zo heeft Feline donderdag schoolfoto’s, ga ik op vrijdag uit eten met een vriendin en hebben we zaterdag een feestje bij vrienden van Bas. Nu al zin in!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.