Ga naar de inhoud

Persoonlijk | 89 | Eczeem, lezen en lunch

Maandag | Werken

Afgelopen nacht heb ik erg slecht geslapen door de pijn in mijn handen vooral. Mijn voeten gaan op dit moment redelijk, al is het wel helemaal uitgebreid. Morgen gelukkig naar de huisarts. Ik ben benieuwd wat we nu te horen krijgen… Doordat ik erg vroeg begonnen ben en echt last van mijn handen houd, ben ik op tijd naar huis gegaan. Toen ik thuis kwam ben ik lekker even in de tuin gaan zitten. Even genieten van de mooie planten die nu vol in bloei staan!

maandag zag ik deze mooie planten in mijn eigen tuin
maandag zag ik deze mooie planten in mijn eigen tuin

We zouden eigenlijk een salade met kipfilet eten, maar die waren we vergeten uit de vriezer te halen. Hierdoor hebben we vandaag en morgen om moeten draaien en aten we wraps met gehakt. Wat ook erg goed smaakte!

Na het eten hebben we nog wat tv gekeken voor Feline naar bed ging. Bas en ik hebben daarna nog even een serie gekeken en toen was het voor ons ook bedtijd.

Dinsdag | Te korte nacht en naar de dokter

Na weer een veel te korte nacht heb ik Feline naar school gebracht op de fiets. Om 09:00 uur had ik mijn afspraak bij de huisarts staan. Ze schrok een beetje hoe mijn voeten en handen waren ontwikkeld. Mijn handen (vooral links) lijken op een maanlandschap. Ik heb weer 2 nieuwe soorten zalf gekregen en mag volgende week weer terugkomen. Hopen dat dit nu wel gaat helpen. Nadat ik bij de dokter was geweest ben ik doorgefietst naar de huisarts. Mijn medicijnen konden direct klaargemaakt worden! Ook heb ik voor ‘s nachts katoenen handschoenen gekocht. Dan kan ik mijn handen dik insmeren en daar de handschoenen overheen doen. Zo kan ik niet alles vet maken met de zalf. Eenmaal weer thuis ben ik aan het werk gegaan. Bas was ook thuis, dus we zaten gezellig tegenover elkaar aan de eettafel! 

Om 14:30 uur kon ik Feline weer uit school halen. Ik vond dat we iets lekkers verdiend hadden, dus trakteerde ik ons op iets lekkers bij de snackbar. Helaas mochten we terugfietsen in de regen, maar dat mocht de pret niet drukken!

Bas was nog weg voor zijn werk toen ik begon aan het eten. De kipfilet was vandaag gelukkig wel ontdooid, dus aten we vandaag de salade met kip! Na het eten hebben we nog wat tv gekeken voor ik met Feline naar boven ging. Toen zij op bed lag, hebben Bas en ik samen een serie zitten kijken voor het bedtijd was.

Woensdag | Rustig aan…

Nadat ik Feline op de fiets naar school gebracht heb, ben ik aan het werk gegaan. Bas was de hele dag voor zijn werk op pad, wat ervoor zorgde dat het heel erg stil was in huis. Waar ik normaal om 12:30 uur die kleine van school haal op woensdag, was dat vandaag niet het geval. Ze had na school een feestje van haar vriendin! Ik had dus een hele middag alleen thuis. Iets wat niet heel vaak gebeurt!

Ik wist dat ik moest tanken omdat ik het anders morgenochtend zou moeten doen. Daar heb ik ‘s ochtends nooit zo zin in, dus heb ik dat nu maar gelijk even gedaan. Daarna heb ik een t-shirt voor Bas bedrukt voor aankomende maandag. We hebben dan een concert van Avenged Sevenfold en hij had een leuk idee! 

woensdag heb ik een shirt voor Bas bedrukt

Deze tekst zegt de zanger vaak als het concert begint!

Volgens de huisarts kan eczeem verergeren door stress. Ze heeft me dan ook geadviseerd om iets rustiger aan te gaan doen. Helaas kan ik dat niet zo heel erg goed, dus moest ik iets verzinnen. Ik wist dat Gwen van Poorten een nieuw boek geschreven heeft en dat die sinds dinsdag overal te koop is. Ik heb het boek aangeschaft op mijn e-reader en ben in de tuin gaan zitten lezen. Verplicht stil zitten en genieten van de rust om me heen. Het is lastig en ik verzin elke keer wel iets om te doen, maar uiteindelijk heb ik toch al een heel deel van het boek gelezen!

woensdag heb ik zetten lezen in de tuin
Harry kwam me gezelschap houden woensdag in de tuin

In de middag had ik de pastasaus en lasagne voor morgen al bijna gemaakt. Bas heeft het afgemaakt toen ik Feline ging ophalen na haar feestje. Ze was helemaal gesloopt en kapot moe. We hebben nog wat gegeten, tv gekeken en toen was het voor ons meisje toch echt tijd om naar bed te gaan. Niet lang daarna ben ik toch ook maar gegaan. Morgen weer vroeg dag.

Donderdag | Langste dag van het jaar

Vanochtend was het al bijna licht toen ik naar mijn werk reed! De lucht was zo mooi! Ik heb er stiekem een foto van gemaakt!

donderdag zag ik deze mooie lucht toen ik naar mijn werk reed

Ik heb veel op mijn werk kunnen doen vandaag. Helaas zat ik wel op wat klanten te wachten die bestanden aan moesten leveren voor een grote beurs die binnenkort is. Maar dat is part of the job. Rond 15:30 uur reed ik naar huis en was iets meer dan een uur later thuis. We aten de lasagne die ik gisteren gemaakt had en hebben nog even lekker buiten kunnen zitten. ‘s Avonds hebben Bas en ik nog wat tv gekeken voor ik naar bed ging.

Vrijdag | Thuiswerken

Vandaag heb ik Feline naar school gebracht en ben daarna aan het werk gegaan thuis. Bas was ook de hele dag thuis, dus zaten we gezellig tegenover elkaar aan de keukentafel. Rond 14:30 uur haalden we samen ons meisje uit school en zijn we gelijk even doorgereden om een boodschap te halen. Aangezien mijn handen nog steeds erg pijn doen, maakt Bas steeds het eten. Ook doet hij elke avond de vaat. Zo lief van hem!!! Hij weet dat wanneer ik water op mijn handen krijg, dit mega veel pijn doet. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen met handschoenen aan, maar dat werkt niet zo fijn. Dus dat hij het doet is echt super!

De broodjes hete kip die Bas gemaakt heeft gaat er goed in! Daarna hebben we een rustige avond, mag Feline voetbal kijken omdat Nederland speelt en na de eerste helft gaat ze naar bed. Niet heel lang daarna ga ik ook mijn bed in. Die handen breken me echt wel op…

Zaterdag | We maken er een feestje van

Vandaag zijn we met z’n drieën de week boodschappen gaan doen. Ik besluit ons te trakteren op kibbeling voor de eerste boodschappen gedaan worden. De visboer bij onze favoriete Turkse supermarkt is namelijk erg goed! Van de week hebben we besloten dat we vanavond de barbecue aan doen. We hebben lekker vlees gehaald voor daarop en ik heb een kilo kippenpootjes gekocht voor erbij. Die maak ik graag in de pan met knoflook, ketjap manis, sambal en nog wat kruiden. 

Bas en Feline fietsen als we thuiskomen samen nog even naar het plein verder op. In de tussentijd zit ik lekker buiten te lezen. Als ze thuiskomen, besluit ik samen met Feline even naar de Zeeman te gaan voor wat korte broeken. Ze loopt tegenwoordig graag in korte spijkerbroeken en daar heeft ze er niet zoveel van. Met 3 broeken kwamen we terug! Goed geslaagd! Ook werden er korte hemdjes gekocht voor onder haar crop-tops. Hieraan merk je dat ons meisje wel echt al een stuk groter aan het worden is.

Als we weer thuis zijn, maak ik de kippetjes en regelt Bas de barbecue! Hij kan dat zoooooo goed! 😉 En ik kan het heel goed eten! 

Terwijl alles lekker bezig is lees ik nog een stuk uit mijn nieuwe boek. Op dit moment ben ik al ver over de helft en heb ik van elk woord genoten! Na het eten hangen we nog een beetje buiten in de zon voor we naar binnen gaan. Als Feline op bed ligt, kijken Bas en ik nog 2 afleveringen van een serie en ga ik naar bed.

Zondag | LUNCH!

Vanochtend heb ik een serie zitten kijken terwijl ik aan het haken was. Bas en Feline sliepen nog. Toen Feline beneden kwam, hebben we samen een wikkel gemaakt voor haar juf. Zij is dinsdag jarig en Feline wilde graag een chocoladereep cadeau geven.En wat is er dan leuker dan een mooie zelfgemaakte wikkel om de reep? Juist! We vinden ‘m beide erg leuk geworden. Ik zal de wikkel ook op mijn downloadpagina zetten. In het zwart/wit en met kleurtjes.

zondag heb ik deze wikkel samen met Feline ontwordpen voor de verjaardag van haar juf
zondag heb ik deze wikkel samen met Feline ontwordpen voor de verjaardag van haar juf

Daarna ben ik heel even achter mijn computer blijven zitten om te tikken aan dit weekbericht. Feline was al aangekleed, alleen Bas en ik nog niet. We gaan vanmiddag namelijk op pad. 

Samen met mijn ouder, zus, zwager en nichtje gaan we lunchen bij Van Der Valk in Vianen. Dat is zo’n leuke traditie! Het eten is er altijd super goed en de sfeer is erg gezellig!

We hebben echt heerlijk gegeten! Na de lunch zijn we meegegaan naar mijn ouders. Doordat de gezelligheid daar nog verder ging, zijn we uiteindelijk pas redelijk laat naar huis gegaan. Feline moest beloven dat ze gelijk goed ging slapen als we thuis kwamen. Toen Feline op bed lag, heeft Bas nog even voetbal gekeken en ik zitten lezen. Daarna ben ik naar bed gegaan, want morgen in het weer vroeg dag,

Ondanks mijn handen en voeten hebben we een heerlijke week achter de rug. Komende week staan er ook weer erg leuke dingen op de planning. Ik heb er nu al zin in!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.