Ga naar de inhoud

Persoonlijk | #58 | Auto, ziekenhuis en snot

Een week vol snot, ziekenhuis en werken. Oh en dingen met de auto… Lees je mee?

Maandag – Goed begin van de dag…

Onderweg naar mijn werk gaat er ineens een lampje branden op mijn dashboard. Het is het lampje van de stuurbekrachtiging. Dit had ik ook wel door zonder lampje… De stuurbekrachtiging was namelijk uit. En ik kan je vertellen dat een auto, hoe klein ook, stuurt alsof je met een mega zware tank in los zand rijdt!

Dat was niet goed… En niet wat ik in mijn hoofd had voor een jonge auto en na al het gezeik van de vorige auto’s… Vlakbij mijn werk zit de garage waar ik mijn C3 in onderhoud heb gehad. Die hadden tijd om de auto uit te lezen. Want toen ik mijn auto weer opnieuw startte was de melding weg en stuurde de auto weer als een zonnetje! Heel gek…

Bijna €100 lichter waren we erachter wat het was. Maar omdat we niet voor 1 gat te vangen zijn hebben we ook even contact gehad met de garage waar de auto vandaan komt. Volgens heb kon het te maken hebben met een te lage accuspanning. Alleen moet dit wel onderzocht worden en het liefst in een filiaal van hen. Alleen zitten zij in Middelburg en Spijkenisse. Niet echt naast de deur dus…

’s Middags naar huis heb ik de melding niet meer gehad en morgen ga ik wel naar Spijkenisse bellen voor een afspraak. Zij zijn nu toch gesloten…

Halverwege de dag begon ik steeds meer te snotteren. Ik was blij dat ik thuis was en ben vroeg naar bed gegaan. Hopen dat het morgen beter gaat.

Dinsdag – Bellen, werken en ziekenhuis

Afgelopen nacht heb ik niet al te best geslapen. Doordat ik stront verkouden ben en toch best zenuwachtig voor vanmiddag lag ik maar te draaien en was steeds wakker… Vandaag heb ik gebeld met het filiaal in Spijkenisse. Ik kan er morgenmiddag naar toe om de accu te laten checken. Mocht het de accu zijn, dan krijg ik een nieuwe accu en is het klaar. Is het dat niet, dan moet er verder onderzoek gedaan worden en gaan we kijken hoe we dat op gaan lossen. Voor nu houd ik me maar even vast aan optie 1. Dat andere is namelijk niet zo goedkoop… Ook al hebben we nog garantie.

Feline gaat uit school met een vriendin mee. En dat is wel heel fijn, want Bas en ik moeten rond die tijd in het ziekenhuis zijn voor een afspraak voor mij. Ze heeft er super veel zin in en had dit vorige week al afgesproken!

Nadat ik Feline naar school heb gebracht pak ik mijn laptop erbij en ga ik aan het werk. Ik heb aardig wat te doen, dus kan niet zo veel nadenken over de afspraak van vanmiddag. Ook heb ik gebeld met de garage in Spijkenisse en ik kan morgen terecht om mijn accu te laten testen. Hopen dat dat het is!

De afspraak in het ziekenhuis ging snel! Voor de tijd van de afspraak mochten we al naar binnen en eigenlijk stonden we binnen een kwartier weer buiten. Mijn borst is gecontroleerd en ziet er nu rustig uit. Het is dus niet van levensbelang dat ik geopereerd moet worden. Ik kan die keuze zelf maken als ik er teveel last van blijf houden. Ook is me verteld dat ik even geen antibiotica hiervoor hoef te slikken, tenzij ik echt heel ziek ben van de ontsteking. Ik heb besloten dat ik het komende 2 maanden aankijk en dan beslis. Een operatie staat namelijk niet op mijn verlanglijstje… 😉

Woensdag – Stukje rijden

Vanochtend heb ik Feline naar school gebracht en ben daarna gelijk weer aan het werk gegaan. Ik heb aardig wat te doen en heb maar een korte dag. Dus dan is het altijd prettig als ik door kan werken. En met paracetamol in mijn mik is die verkoudheid prima uit te houden! 😉 Om 12:30 uur heb ik Feline weer opgehaald en zijn we gelijk doorgereden naar Spijkenisse. Hier zit een filiaal van het autobedrijf waar mijn auto vandaan komt. Dit scheelt me ongeveer 1,5 uur rijden. Ze gaan de accu testen van mijn auto. Hopen dat er iets heel erg simpels uit komt.

auto bij de garage in de week van

Na ruim anderhalf uur bij de autodealer te hebben gezeten denken ze te weten wat het is geweest. Het is waarschijnlijk een spanningsdal in de accu geweest, waardoor de sensor even niet genoeg stroom kreeg en in een soort noodloop ging. Voor nu kunnen ze er niks aan doen, want de accu bleek na de test gewoon in orde te zijn. Mocht het nou weer een keer terugkomen, dan kan ik mijn auto brengen, krijg ik een leenauto mee en gaan ze de auto van onder tot boven checken. Kosten? €0!

In de file reden we achter elkaar aan naar huis. We hebben er een lange tijd over gedaan, maar met ons meisje is dat gelukkig geen probleem. Zingend en gekdoen vermaken we ons wel! En toen we thuis kwamen konden we al bijna eten, want Bas was al begonnen!

Toen Feline in bad zat ben ik even heet gaan douchen. Ik ben nog steeds erg verkouden en ben het nu wel echt zat… Die douche heeft iets geholpen, want volgens Feline klonk ik ineens heel anders! Vroeg naar bed, morgen weer beter oké?!

Donderdag – Werken

Toen ik vanochtend Harry naar buiten liet zag ik een hele mooie lucht! Feline wil heel graag sterren zien en ik had haar bijna wakker gemaakt! Bijna dan… 😉 Ik maakte er maar een foto van!

mooie lucht in de week van #58

Op mijn werk ben ik lekker druk geweest en heb ik een lange dag gemaakt. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor een grote stand in München en daar kwam het één en ander voor binnen. Eenmaal thuis was Bas al bezig met het maken van het avondeten. Omdat ik nog steeds zo verkouden ben als het maar zijn kan, dook ik na het opruimen van de vaat lekker in de stoel en heb niks meer gedaan.

Vrijdag – Naar de zaak

Ook vandaag ben ik weer een dag aan het werk op de zaak. Ik heb er een minder lange dag van gemaakt dan gisteren. Eenmaal thuis hebben we lekker zelfgemaakte pizza gegeten en ben ik op tijd naar bed gegaan. Gelukkig kan ik morgenochtend rustig aan opstarten in mijn joggingbroek!

Zaterdag – Boodschappen en intocht

Vandaag is om 12:00 uur de landelijke intocht van Sinterklaas op televisie. Feline geloofd sinds vorig jaar niet meer in de beste man, maar stiekem is ze toch best nog zenuwachtig en MOET ze de intocht zien. We hebben er dus voor gezorgd dat we de boodschappen voor het middaguur in huis hebben. Dan kunnen we met z’n allen kijken.

zaterdag intocht kijken

Bas moest daarna even wat ophalen en ik ben nog steeds niet helemaal snotvrij. Ik ga even bankhangen en val heerlijk in slaap! Feline besluit mij maar gewoon te laten liggen, want ook zij weet dat ik niet zo lekker ben deze week. Wat een schatje is het toch!

’s Avonds eten we lekker Sloppy Joe (broodje met gehaktmengsel met groenten) waarna Bas Feline naar bed toe brengt. Ik duik in de stoel nadat ik de vaat opgeruimd heb en ga even lekker zitten haken voor ik naar bed ga. Op dit moment ben ik namelijk bezig met een lekkere sjaal voor mezelf!

Zondag – Rustig aan

Vandaag hebben we rustig aan gedaan. Er stond eigenlijk alleen een bezoekje aan de Action op het programma. Feline heeft dit jaar voor het eerst surprises op school. De lootjes zijn getrokken en gister heeft ze bedacht wat voor surprise ze gaat maken. Vandaag gaan we dus maar alvast het cadeautje kopen.

Wat ik trouwens echt super vind van de school van Feline, is dat elk kind die een surprise maakt (vanaf groep 5) een envelop krijgt met €5,-. Dit is zodat iedereen hetzelfde bedrag heeft en iedereen dus een cadeautje kan kopen. Zo wordt niemand achtergesteld. En dat vind ik super mooi!

Verder hebben we nog wat was weggewerkt en opgevouwen en heb ik een spijkerbroek van Feline gerepareerd. Daar was een lusje van losgegaan. Dus die heb ik even weer vastgezet. Ook heb ik mijn plantjes water gegeven, want die heb ik al een tijdje een beetje verwaarloosd… ’s Avonds hebben we patat met bitterballen en frikandellen gegeten. Soms is dat zo lekker!

Hoe was jouw week? Ben jij ook verkouden of al geweest? Hoe lang duurde het bij jou? Want bij mij houdt het al een week aan… Ik hoop dat het komende week wel echt over is, want ik ben er nu wel echt klaar mee.

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.