Ga naar de inhoud
Home » Persoonlijk | Hoe is mijn 23 voor 2023 gegaan?

Persoonlijk | Hoe is mijn 23 voor 2023 gegaan?

Ongeveer een jaar geleden heb ik mijn 23 voor 2023 opgeschreven. Halverwege het jaar heb ik gekeken hoe het ermee ging. Nu, aan het einde van 2023, vind ik het leuk om nog eens te kijken wat er allemaal gelukt is en wat totaal mislukt is! Lees je mee?

1. Iets nieuws leren

Uiteindelijk heb ik wel echt iets nieuws geleerd in 2023! Het is alleen niet iets geworden wat ik van tevoren had bedacht. Ik dacht namelijk dat ik een nieuwe skill zou leren, maar ik heb iets geleerd over mezelf! Namelijk, dat wanneer ik echt iets wil, ik het ook daadwerkelijk kan! Zo ben ik het afgelopen jaar weer gaan schaatsen na minimaal 25 jaar niet geschaatst te hebben en heb ik een piercing laten zetten. Iets waarvan ik altijd heb gezegd dat ik dat nooit zou doen!

2. Vaker tijd voor mezelf inplannen

Afgelopen jaar heb ik wel vaker tijd ingepland voor mezelf. Zo ben ik regelmatig uiteten gegaan met een vriendin van mij. Ben ik gaan shoppen voor mezelf en in mijn eentje en pak ik weer vaker een boek om die te gaan lezen.

3. Mijn haar knippen

Ik wilde heel graag mijn haar knippen omdat het erg pluist en begint te krullen. Ondertussen heb ik mijn haar nog niet geknipt, maar heb ik wel een productlijn gevonden die mijn ontembare haar toonbaar kan maken! Ik draag nog wel vaak een knot of staart, maar dat ik voornamelijk omdat ik dat erg fijn vind. Ik kijk het dus nog maar even aan. 😉

4. Weer meer achter mijn naaimachines te vinden zijn

Afgelopen jaar ben ik weer vaker achter mijn naaimachines te vinden geweest. Ik heb onder andere pyjama’s voor Feline gemaakt, een jurk voor haar en een boxershort voor Bas.

nieuw setje gemaakt voor Feline

5. Me minder druk maken om dingen

Sinds ik mijn piercing in m’n oor heb, merk ik dat ik een stuk relaxter ben geworden. Ik maak me echt veel minder druk om dingen waar ik toch niks aan kan veranderen. En dat is echt super fijn!

6. Nieuwe tattoo laten zetten of afspraak plannen

Helaas is het dit jaar niet gelukt om een nieuwe tattoo te laten zetten. Misschien dat dit volgend jaar gaat gebeuren, maar ik weet stiekem ook nog niet wat ik dan zou willen laten zetten.

7. Fotoboeken voor Feline maken

Ai… Dat zou ik doen ja… Niet gelukt dus. Wel een fotoboekje van de afgelopen zomervakantie gemaakt. Dus het is niet helemaal mislukt! 😉

8. Met Bas een weekendje weg

Helaas is het dit jaar niet gelukt om samen met Bas een weekendje weg te gaan. We hebben wel met z’n drieën een nachtje in een mooi hotel geslapen! Dat was ook echt super leuk!

9. No-spend challenge een maand vol houden

Uhm… Nope! Dit is niet gelukt. En deze komt er ook niet in voor komend jaar! 😉

10. Vaker oliebollen bakken

Ook zoiets wat zeker niet gelukt is. De laatste keer dat ik oliebollen bakte ging mijn frituurpan kapot. Ik heb toen de oliebollen binnen op het gasfornuis gebakken. En dat is niet zo fijn voor de lekkere luchten in huis. Ik moet nog steeds een nieuwe frituurpan aanschaffen, maar dat is dus nog niet gelukt…

11. Iets vinden wat ik wel lekker vind voor lunch

Dit is super goed gelukt! Ik eet tegenwoordig crackers met kaas, smeerworst, gekookt ei, makreel in tomatensaus en huzarensalade. Ook ben ik helemaal gek op een wrappizza! Dit is een simpele wrap, passata, italiaanse kruiden, salami en een beetje geraspte kaas. Dan 10 minuten in de oven en lekker eten!

12. Shoppen met Feline

Dit was in het begin van dit jaar al gelukt! Toen zijn we samen een dagje naar Utrecht gegaan en hebben de hele dag geshopt! Ook zijn we aan het eind van november nog samen naar Zaandam geweest en hebben we een hele boel leuke kleren voor ons meisje gekocht!

Lekker lunchen met mijn meisje

13. Veel weggooien thuis

Dit is wel echt goed gelukt! We hebben de hele zolder aangepakt en zijn meerdere keren naar de stort gereden om het afval te dumpen. Ik wist niet dat we zoveel bewaard hadden…

14. Naar Volbeat?!

Volbeat heeft helaas geen concert meer gegeven in 2023… Misschien dat dit komend jaar wel gaat gebeuren. Dan gaan Bas en ik er zeker heen!

15. Een jaar geen nieuwe wasmachine of droger hoeven kopen

Gelukkig hebben de wasmachine en droger dit jaar overleefd. Alleen was onze wasmachine wel even stuk. Dit bleek te komen doordat de aandrijfriem aan de binnenkant eraf geschoten was. Binnen 2 minuten werd de wasmachine weer dichtgedraaid en konden we weer wassen! Kosten? Niks!

16. Even geen ziekenhuisbezoeken

Helaas ben ik voor mezelf een aantal keer naar het ziekenhuis geweest. Gelukkig uiteindelijk niks heel erg, maar wel gedoetjes…

17. Dé oplossing vinden voor onze gang

Dit is nog steeds niet gelukt. Ondertussen staan er nog steeds een step en een space-scooter in de gang en is dit erg onhandig met de schoenenkast van Feline. Hoe we dit gaan oplossen weten we echt nog niet… En die dingen mogen natuurlijk niet weg…

18. Een nacht alleen naar een hotel

Dit jaar ben ik ook nog niet alleen naar een hotel geweest. Ik had hier wel al een aardig bedrag voor gespaard, maar toen moest ik nieuwe kleding kopen. Dat ging duidelijk voor! Dus heb ik dit maar weer even voor me uit geschoven. Misschien volgend jaar.

19. Meer printables ontwerpen

Dit jaar heb ik niet veel printables gemaakt. Alles wat ik gemaakt heb kan je vinden bij Downloads in het menu.

20. Kleding voor mezelf maken

Helaas is dit nog niet gelukt. Ik gun mezelf te weinig tijd om rustig een goed patroon te zoeken en deze uit te werken. De tijd die ik achter mijn machines zit gebruik ik voor kleding voor Feline. Voor mezelf vind ik dat toch echt lastiger.

21. Schaatsen samen met Feline

YES! Dit hebben we echt heel vaak gedaan afgelopen jaar! Heerlijk om samen met ons meisje een leuke sport te beoefenen! En wat nog het allermooiste is, mijn vader ging ook vaak mee!

Laatste keer schaatsen

22. De achtertuin aanpakken en meer naar ons zin maken

Afgelopen jaar hebben we wat kleine dingetjes veranderd in onze tuin. Zo hebben we nu aan beide zijden borders met planten, hebben we het gras eruit gehaald en hebben we het middengedeelte met stenen breder gemaakt. Hierdoor hebben we meer ruimte wanneer we het zwembad hebben staan en hebben we genoeg ruimte voor onze vuurkorf! De rest komt nog wel een keer.

23. Een random plaats op Google Maps zoeken, daar naartoe gaan en een dag te vertoeven

Dit is nog niet echt gelukt. Misschien iets voor komend jaar,

Afgelopen jaar zijn er 9 van de 23 dingen echt gelukt. Sommige dingen zijn niet gelukt, maar niet doordat wij het niet wilden. Voor komend jaar zal ik een 24 voor 2024 gaan samenstellen. Hierin zal ik wat punten van afgelopen jaar weer terug laten komen. Misschien dat ze dan wel lukken!

Liefs, Linda

1 reactie op “Persoonlijk | Hoe is mijn 23 voor 2023 gegaan?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.