Ga naar de inhoud

Wie wel eens in Duitsland bij Blockhouse heeft gegeten kent het heerlijke knoflookbrood wel wat je aan het begin krijgt. Heerlijk is dat! Ik heb eindelijk een vergelijkbaar recept gevonden, aangepast en deze deel ik nu met jullie.

Recept voor 6 personen
Tijd: 20 minuten voorbereiden, 8 minuten bakken

Lees ook: Recept: Surinaamse bami

Benodigdheden:

  • 2 afbak stokbroden
  • 120 gram margarine
  • 4 tenen knoflook
  • beetje zout

AAN DE SLAG:

Verwarm de oven voor op 220°C. Zorg dat de margarine op kamertemperatuur is en een beetje zacht. Pers de knoflooktenen en doe dit samen met een beetje zout bij de boter. Meng dit goed door elkaar.

Snij het stokbrood door de helft zodat je 2 lange stukken hebt. Smeer ¼ van het boter-mengsel over een helft. Dit mag lekker dik. Doe dit ook bij alle andere stukken brood.

Leg de stokbroden op het rooster van de oven. Plaats het rooster iets boven de helft in de oven. Zorg dat je de ovenplaat eronder hebt zitten. De boter gaat namelijk lekken. Bak de stokbroden 7-8 minuten.

Aan het eind kan je er eventueel nog een klein beetje peterselie over strooien. De broodjes zijn warm en koud erg lekker!

Laat je me weten wat je ervan vindt als je het gemaakt hebt? Ik ben benieuwd of het bij jou ook zo’n succes is als bij ons!

Lees ook: Recept: Roti

Eet smakelijk!

Recept knoflookbrood

Bewaar al je gevonden recepten makkelijk door ze op te schrijven. Hier vind je een makkelijk formulier welke je kan downloaden en kunt gebruiken! Veel plezier ermee!

Liefs, Linda
recept: knoflookbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.