Ga naar de inhoud

Sinterklaas aftelkalender!

Je leest het goed! Deze post gaat over een Sinterklaas aftelkalender. In de schappen van de winkel liggen de pepernoten ook alweer een tijdje, dus ik vind dat dit ook wel weer mag! 😉

downloads: aftelkalender Sinterklaas 2023

Wat is het?

Kinderen zijn vaak gespannen rond de periode van Sinterklaas. Vaak kregen wij als ouders de vraag hoe lang het nog duurde… Om deze vraag zelf te laten beantwoorden heb ik deze aftelkalender gemaakt. Niet met data erop, maar echt met het aantal nachtjes die er nog geslapen moeten worden tot pakjesavond. Zo kan je kleintje zelf zien hoe lang het nog duurt voor het heerlijke avondje is gekomen! Ook wanneer deze niet op 5 december gevierd wordt.

Hoe kan je deze Sinterklaas aftelkalender gebruiken?

Wanneer er bij jouw bepaald is wanneer pakjesavond is, kan je de kalender 20 nachtjes van te voren geven. Elke ochtend kan er een vakje ingekleurd worden zodat ze precies weten hoe lang het nog duurt!

Je kunt er ook voor kiezen om op de aftelkalender aan te geven wanneer de schoen gezet mag worden. Wij lieten Feline de kalender in haar schoentje doen zodat Piet aan kon geven wanneer zijn vrienden en de Sint bij ons in de buurt waren en zij haar schoen kon zetten.

Wij kleurde dan het randje tot de stippellijntjes in zodat het duidelijk was voor ons nieuwsgierige meisje! Op deze manier kon zij zelf zien wanneer er wat gebeurde en hoe lang alles nog duurde. Super handig!

Waar kan ik de Sinterklaas aftelkalender vinden?

Nou, door hier te klikken of naar mijn Downloads te gaan in het menu. Daar vindt je namelijk nog veel meer handige en leuke printables welke gratis te downloaden zijn. Je mag ze gratis gebruiken, maar niet verkopen of kopiëren. 😉

En dan?

Uitprinten en gebruiken! Ik weet zeker dat je kindje er heel blij mee is en jij ook! 😉

Veel plezier ermee!

Liefs, Linda
aftelkalender Sinterklaas gratis download
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.