Ga naar de inhoud
Home » Wanneer ben ik het productiefst?

Wanneer ben ik het productiefst?

Ken je dat? Er zijn verschillende momenten op een dag waar je anders in je energie zit. Tijdens een werkdag verschilt het echt per uur hoe productief ik ben. Productief ben je niet alleen als je aan het werk bent. Maar ook als je thuis bent of op pad gaat. Wanneer ben jij het productiefst?

Tijdens een werkdag

Als ik naar mijn werk ga begin ik altijd erg vroeg. Hierdoor kan ik op tijd naar huis en kan ik eventueel nog wat dingen regelen voor de dag begint. Ik ben dan echt op mijn productiefst! Later op de dag zou het maar zo kunnen zijn dat ik gewoon even een half uur niet veel doe en in de werkplaats te vinden ben om met mijn collega’s te praten. Vaak gaat dit wel over werk, dus ik doe uiteindelijk toch wel wat. Ik zit alleen niet achter mijn bureau.

Thuis aan het werk

Als ik thuis aan het werk ben is het anders. Ik breng Feline naar school en begin pas om 08:30 uur met werken. Dan heb ik voor mijn gevoel niet zo heel veel tijd meer om mijn werk af te maken. Wat gek is, want mijn werkdag eindigt als ik mijn meisje weer ophaal. En dat is toch echt ruim 5,5 uur later.

Al die tijd kan ik druk aan het werk zijn, een was in de machine stoppen als een tekening aan het renderen is en eten achter mijn laptop.

Maar als ik Feline dan opgehaald heb van school gaat die modus uit… Dan komt er weinig meer uit mijn handen en kan ik makkelijk op de bank gaan liggen of aan tafel hangen.

Lees ook: Help! Ik vind mijn hobby niet meer leuk!

Als ik vrij ben

Als ik de woensdagochtend vrij ben verschilt het enorm hoe productief ik ben. De ene keer kan ik van alles en nog wat doen in die paar uur dat Feline op school zit en de andere keer komt er niks uit mijn handen…

Als ik weekend heb is het eigenlijk net zo. De ene keer doe ik van alles en de andere keer krijg ik niks gedaan! Het ligt er bij mij heel erg aan of ik iets in de agenda heb staan wat we ‘moeten’ doen. Als onze agenda leeg is, krijg ik niks voor elkaar. Als we iets gepland hebben doe ik veel meer!

Bijvoorbeeld wanneer we boodschappen gaan doen kan ik daarvoor nog van alles en nog wat doen. Maar als we dat niet hoeven te doen kan ik tot heel laat in mijn pyjama zitten en gewoon helemaal niks doen…

In een vakantie heb ik hetzelfde. Als ik niks op de planning heb staan komt er vrij weinig uit mijn handen. Als ik wel een soort doel heb die dag kan ik echt heel veel! Dan ga ik in een soort race-modus!

Herken je dit van jezelf? Wanneer ben jij het productiefst op een dag? En hoe zit dat wanneer je vrij bent? Ik lees het graag in de comments!

Liefs, Linda

1 reactie op “Wanneer ben ik het productiefst?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.