Ga naar de inhoud

Wat bevalt mij het meest aan Zaandam?

Sinds een aantal jaar wonen wij in Zaandam. Ik heb zelf op verschillende plekken gewoond en in diverse huizen. Uiteindelijk zijn we, toen Feline 1,5 was, neergestreken in Zaandam. Wat bevalt mij het meest aan Zaandam? En wil ik hier nog weg? Je leest het hier!

mooie voortuin

Utrecht

In 1983 ben ik geboren in Utrecht. Op de Paulus Potterstraat om precies te zijn. Voor de Utrecht-kenners onder ons, dit is vlakbij de Galgenwaard. Hier heb ik samen met mijn ouders en mijn zus gewoond in een bovenwoning tot we verhuisden naar Hoograven. Een andere wijk in Utrecht. Toen ik 15 jaar oud was ben ik samen met mijn ouders en mijn zus verhuisd naar Culemborg.

Culemborg

Culemborg is zo onwijs anders dan de 2 plekken waar we in Utrecht woonden. Het was een stuk rustiger, alles kon je makkelijk op de fiets doen en mocht je het willen was je binnen 20 minuten in het centrum van ons U-tje. In Culemborg heb ik mijn eerste eigen huurhuisje gehad waarna ik een grote mensenhuis gekocht heb. Door omstandigheden heb ik deze verkocht en ben ik in het centrum van Culemborg terecht gekomen in een klein stulpje. Hier heb ik Bas leren kennen! Zo’n 13 jaar geleden!

Amsterdam Osdorp

Bas en ik hebben samen in een groot appartement in Osdorp gewoond. Het was een heerlijk huis, hoge woonkamer, 3 slaapkamers en een apart washok. Het was voor ons een ideale plek. Tot we Feline kregen. Het was namelijk niet een plek waar wij onze dochter op zouden willen laten groeien… We gingen dus op zoek.

Maar waar laat je je kind opgroeien?

Wij wilden graag een huis met een tuin en een boven. Zo kon Feline lekker in de tuin spelen als wij op een mooie tuinset zaten te genieten en konden we boven lekker slapen als de ander beneden zijn/haar gang ging. Bas is namelijk een echt avondmens en ik totaal niet. Ik houd van rustige en stille ochtenden. Alleen als alle ruimtes op dezelfde verdieping zijn, dan moet je stil doen. En laat ik dan JUIST lawaai maken…

We zijn op Funda gaan zoeken en kwamen meerdere huizen tegen waar we zijn gaan kijken. De één nog mooier dan de ander, alleen overal was iets mee… De één had een vocht-probleem in en onder het huis. De ander had een dak wat aardig aan het doorzakken was. Niks voor ons dus. Uiteindelijk kwamen we bij een huis in Zaandam uit! Hier gingen we kijken en waren we beide verliefd. Verliefd op de mogelijkheden en de indeling! Dit moest het worden!

Zaandam

We hebben dat desbetreffende huis gekocht en een paar maanden later konden we aan de gang. We hebben niet veel verbouwd, dat zou later wel komen, en zijn er vrij snel in gegaan. We hadden alle drie vrij snel onze draai gevonden in het huis en ook de wijk beviel goed!

Weer thuis in Zaandam

Nu, bijna 7 jaar later, zijn we nog steeds gek op ons huis. Op de buren én op de wijk! Maar wat bevalt mij nou het meest aan Zaandam?

Dorp

De wijk waar wij wonen is een soort dorp in de stad. Ons kent ons en heel gemoedelijk. Feline kan lekker buitenspelen zonder wij ons druk hoeven te maken. We kunnen lopend naar de school en naar een supermarkt. Wil je de weekboodschappen doen? Dan heb je een ruime keus aan grotere supermarkten in de buurt. De sociale controle in onze straat is enorm en dat vind ik erg fijn!

De stad

Sinds ik mijn nieuwe fiets heb kan ik fietsend naar de stad. Maar ook met de auto is het door de ruime parkeermogelijkheid een goede optie! In de stad heb je verschillende winkels en kan je heerlijk eten. Het is een gezellig stadscentrum waar we graag even naar toe gaan.

Snelweg

We zitten vanuit ons huis erg snel op de snelweg, zonder dat je last hebt van de geluiden hiervan. Omdat ik een aardig stukje van huis werk, vind ik dit erg fijn. Wanneer je naar ons vorige huis wilde komen, reed je nog een ruime 10 minuten vanaf de snelweg voor je bij ons was. Vooral in de spits kon dit soms erg lang duren. En dat stond me soms best tegen. Nu wonen we 16 kilometer verder weg, maar doe ik er stiekem bijna een kwartier korter over om thuis te komen. Best wel erg fijn!

Mooie natuur

Vlakbij ons om de hoek heb je het Jagersveld. Dit is een mooi natuurgebied met veel water en mooie paadjes waar je heerlijk kan lopen of fietsen. Ook is er aan de kinderen gedacht en is er een aardige speeltuin geplaatst! Het is heerlijk om hier in de zomer te zwemmen of gewoon doorheen te fietsen.

Wandelen om de pandemie door te komen

Fijne buren

Wij hebben aan de ene kant echt hele fijne buren. Wij passen op elkaars katten als we weg zijn, kunnen er altijd terecht voor een praatje of een kopje suiker. En Feline is onwijs fan van ze! Wat wil je nog meer?! Ook heeft Feline meerdere vriendjes en vriendinnetjes in de straat waar ze vaak mee speelt. Tegenover ons wonen een wat ouder stel met wat lichamelijke ongemakken. We proberen hen vaak even te helpen en een praatje te maken. Dit wordt door hen enorm gewaardeerd en laten ze dan ook vaak merken!

Heerlijk huis!

And last but not least! We hebben een heerlijk huis! Begin dit jaar hebben we de badkamer verbouwd, het toilet beneden en hebben we openslaande deuren naar de achtertuin laten plaatsen. Nog steeds hebben we een aantal dingen die we ooit zullen gaan veranderen, maar over het algemeen is het een heerlijk huis!

badkamer is klaar!

We hebben een ruime woonkamer, een heerlijke keuken, boven 3 slaapkamers, een grote badkamer en een flinke zolder waar ik mijn naaispullen heb staan. Hier hebben we ook een groot bureau geplaatst waar we kunnen zitten als we thuiswerken. De tuin heeft een prima formaat en daar hebben we een heerlijke buitenkamer geplaatst 2 jaar geleden. Nu met de openslaande deuren is het nog meer een verlenging van de woonkamer!

Klaar!

Ik hoef niet meer weg uit Zaandam. Tuurlijk vind ik het soms jammer dat we een stuk moeten rijden voor we bij mijn familie zijn, maar een afstand is om te overbruggen. En wat is nou een uurtje rijden? Ik doe het ook voor mijn werk! Ik verwacht dus dat we hier echt nog heel lang zullen blijven wonen. Ben jij ook zo tevreden over je woonplaats? Ik lees het graag in de comments!

Liefs, Linda
PIN Zaandam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.