Ga naar de inhoud

Wat eten we deze week?

Elke week maken wij een weekmenu. Zo weten we elke dag wat we gaan eten. Op vrijdagavond komen de boodschappen van Picnic binnen en op zaterdags halen we de boodschappen bij de Lidl en de Albert Heijn. Ons weekmenu gaat dan ook van zaterdag tot vrijdags. Ik zal vertellen wat we aankomende week allemaal gaan eten.

Feline denkt elke week goed mee over de gerechten die wij eten. We kiezen dit echt met z’n drieën. Ik ben er van overtuigd dat dit 1 van de redenen is dat Feline (bijna) alles wel eet. Tijdens het maken van het weekmenu houden we rekening met werkdagen buiten de deur en of Gerard (mijn schoonvader) mee eet of niet. Ook houden we erg rekening met aanbiedingen van onze 3 favoriete supermarkten. Deze week hebben we een gevarieerde week, en iedereen heeft een favoriet toegevoegd!

Zaterdag: Karbonade met aardappeltjes uit de Airfryer

De aardappels waren in een zakje van 1kg bij de Lidl in de aanbieding. Hier had ik afgelopen week 2 zakken van gekocht. De eerste zak hadden we afgelopen week gegeten met andijvie als stamppot. Van de karbonades hadden we er nog 2 in de vriezer liggen. We hebben deze week 2 karbonades erbij gekocht en zo hadden we een prima maaltijd.

Zondag: Turkse pizza

Een favoriet van ons allemaal is de Turkse pizza van Lekker en Simpel. Dit is echt comfort food en samen met veel knoflooksaus, sriracha en ijsbergsla super lekker! En omdat het de laatste dag is van de vakantie eten we het dit keer zonder borden!

Maandag: Pannenkoeken (Bas en Feline) en kant-en-klaar-pakket bami met babi pangang (Linda)

Feline wilde heel erg graag weer een keer pannenkoeken eten. Bas is overstag gegaan om dit maandag te maken. Ik houd niet van pannenkoeken en daarom ga ik eens iets nieuws proberen. Geen idee of dat pakket lekker is, maar ik ben de enige die Chinees eten echt super lekker vind. Mocht dit nu een succes zijn, dan kan ik dit vaker eten! Feline en Bas eten pannenkoeken. Ik vind dat dus eigenlijk gewoon echt heel ranzig… Als ik al een pannenkoek eet beleg ik het als een soort pizza. Zodat ik de pannenkoek niet proef.

Dinsdag: Noodles met gehakt (Bas en Linda) en linzensoep (Feline)

Bas en ik zijn super fan van de noodles met gehakt van Lekker en Simpel. Alleen Feline vindt dit echt niet lekker. Voor haar halen we een zakje linzensoep uit de vriezer. Daar griezelen wij dan weer van.

Woensdag: Maaltijdpannetje met sperziebonen

We hebben nog sperziebonen in de vriezer liggen en hebben een groot pak kipfilet gekocht. Samen met wat tomaten die we ook op de Turkse pizza eten is dit een super gezond en lekker gerecht!

Donderdag: Kipsalon

Het is een soort kapsalon, zonder extra’s. Dus eigenlijk alleen patat, kipfilet en kaas. Heerlijk en makkelijk als Bas en ik beide niet thuis werken en Gerard Feline heeft opgehaald van school. Hij eet elke week mee en op de donderdagen eten we dan iets wat of heel makkelijk te maken is, of wat we al hebben kunnen voorbereiden.

Vrijdag: Pasta

Vorige week heb ik een mega grote pan pastasaus gemaakt en hiervan hebben we nog wat voorraad in de vriezer liggen. Ik werk vrijdag op kantoor en ben dan altijd wat later thuis. Aan het einde van de week is het sowieso wel erg fijn om iets makkelijks te eten. Zo kan het weekend goed beginnen!

pastasaus met veel groenten

Lees ook: Hoe geven wij minder geld uit?

Wat hebben jullie deze week allemaal gegeten? Houd jij ook rekening met de aanbiedingen bij het bedenken van de gerechten?

Liefs, Linda
Wat eten we deze week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.