Ga naar de inhoud
Home » Wat is de ultieme elektrische fiets?

Wat is de ultieme elektrische fiets?

Bas en ik zijn op zoek naar een elektrische fiets. Ik merk dat ik met mijn bekkeninstabiliteit niet goed en lang kan fietsen. Met een beetje tegenwind krijg ik achteraf al last. We hebben een scooter, maar sinds ook voor dat trage ding een helm verplicht is hebben we besloten deze te verkopen. We zijn nu dus op zoek naar een elektrische fiets. Hoe dat gaat lees je hieronder.

woensdagmiddag-dingen

Overstag

Het heeft een tijd geduurd en we zijn misschien zelfs wel heel laat met onze keuze, maar we hebben besloten een elektrische fiets te gaan kopen. Wanneer je op de scooter ingehaald wordt door mensen van een jaar of 80 op een elektrische fiets, dan ben je er heel snel klaar mee! Een nieuwe scooter zagen we niet zo zitten. En een beetje meer bewegen kan ook geen kwaad!

Zoektocht

We hebben eerst gekeken wat er zoals op de markt te vinden is. En ik kan je vertellen: VEEL! Heel veel… Hoe kies je een fiets uit als je er geen verstand van hebt? Je hebt fietsen in uiteenlopende prijsklassen. We hebben een budget afgesproken en zijn tot dat bedrag gaan zoeken. Maar ook dan heb je ontzettend veel keuze!

We kwamen erachter dat je achterop niet meer dan 25kg mag vervoeren. Feline zit nog graag bij ons achterop de fiets, dus dat is wel een dingetje. Je hebt van die halve brommers waar je met gemak iemand achterop kan vervoeren. Maar die vinden wij niet zo mooi…

Rad Power Bikes. Een fiets waar je max 54kg achterop kan vervoeren. Bron

We zijn met Feline in gesprek gegaan, want deze fiets vinden we niet alleen niet zo mooi, deze valt ook een paar honderd euro boven ons budget. Ze snapte wel dat dat dus niet ging. Maar wat voor fiets willen we dan wel?

Onze wensen

We zijn aan het zoeken naar een elektrische fiets voor maximaal €1200,-. Hier kan je al erg veel fietsen in vinden. Tuurlijk heb je ook fietsen voor meer dan €3000,-, maar waarom zouden we dat doen? We zijn niet van plan er honderden kilometers mee te fietsen. We zullen de fiets voornamelijk gebruiken om Feline mee naar school te brengen en een kleine boodschap te halen bij de supermarkt. Af en toe even naar de stad of markt, maar geen toertochten van een paar uur. Daardoor vinden wij niet dat we een mega dure fiets aan hoeven te schaffen.

  • We willen graag een echte fiets. Dus niet zo’n fatbike als hierboven op de foto te zien is
  • We willen een fiets die binnen ons budget past
  • Uit mijn eigen onderzoek is gebleken dat schijfremmen beter zijn dan remblokjes, dus willen we eigenlijk ook wel heel graag
  • Ik wil een fiets waar ik niet heel recht op zit, maar meer in een sportieve houding

Onze keuze

In eerste instantie zouden we voor een fiets gaan bij een fietsenwinkel bij ons in de buurt. Op een woensdag zijn we erheen gegaan en hadden we dé fiets besteld. Little did we know… Als we mazzel hadden zou de fiets zaterdag al klaar zijn! Maar we hadden geen mazzel. Ik kreeg geen telefoontje. Ook maandag hoorde ik niks. Dinsdag heb ik de zaak meerdere keren gebeld zonder succes. Er werd niet opgenomen. Pas aan het einde van de dag kreeg ik iemand aan de telefoon!! De beste man wist mij op dat moment te vertellen dat de fiets niet meer leverbaar was. Uhm… Hoezo weet je dit nu pas? En niet vlak nadat we de fiets besteld hadden?

Ik was boos. Erg boos! En klaar me die winkel! Na een flinke zoektocht en ons budget iets te hebben verhoogd ben ik bij een winkel in Waalwijk gekomen. Online hadden ze hele mooie fietsen staan. Ook binnen ons budget! Alleen is Waalwijk 120km van ons huis vandaan. Vanaf mijn werk is het wel binnen een half uur te doen, alleen wanneer zou ik dat nou weer moeten doen?! We besloten, na het lezen van de reviews, de fiets online te bestellen. Ik heb bij de fietsenwinkel in de buurt een proefritje gemaakt op deze fiets. Dus ik wist hoe de fiets fietst!

Direct kreeg ik de bevestiging en binnen een half uur de mail met link om de bezorgafspraak te maken. Een transporteur bezorgd de afgemonteerde fiets bij ons thuis op de datum die wij willen. Super fijn!!! Helaas moesten we nu wel wéér een weekje langer wachten, maar achteraf heb ik in deze winkel veel meer vertrouwen dan in degene bij ons in de buurt. Onze keuze op deze fiets gevallen.

Voor ons was deze fiets een topper! De fiets viel iets buiten ons budget en had de specificaties die we graag wilde hebben. Wat voor iemand anders de ultieme fiets is, kan ik niet bepalen. Ik weet niet wat jouw budget en wensen zijn. Ik kan alleen mijn ervaring en tips delen.

Tips voor het kopen van de ultieme elektrische fiets

Wanneer je twijfelt over wat de ultieme elektrische fiets voor jou is, geef ik je graag een paar tips waar ik veel aan heb gehad bij het maken van onze keuze.

  • Bepaal je budget
  • Wat voor remmen wil je hebben?
  • Wat wil je met de fiets? Wil je enorme ritten gaan maken, let dan op het type accu voor de aantal kilometers die je ermee kan rijden
  • Wil je je kind achterop? Let dan op het maximale draaggewicht van het achterrekje. Het is tegenwoordig wettelijk bepaald dat de ballast niet meer mag wegen dan 25kg. Tenzij een een fiets koopt zoals hier boven op de foto te zien is.
  • Bepaal vooraf welk type motor je in de fiets wil hebben. Je hebt namelijk 3 verschillende. Wij hebben gekozen voor een motor in het voorwiel. Hierdoor lijkt het alsof je vooruit getrokken wordt. Bij een motor op het achterwiel zal je het gevoel hebben dat je een handje op je schouder hebt die je in de rug duwt.

Dit zijn in ieder geval de keuzes die wij hebben gemaakt tijdens onze zoektocht naar de ultieme elektrische fiets. Ik wilde heel graag een elektrische fiets zodat ik makkelijk de fiets kan pakken als ik ergens naartoe wil. Met een gewone fiets krijg ik na een stukje fietsen wat verder weg is dan de school van Feline, last van mijn bekken… Nu met mijn nieuwe fiets heb ik daar geen last meer van en kan ik aardig grote stukken afleggen op de fiets! Voor mij dus een hele vooruitgang en ik hoef niet steeds de auto te pakken!

Heb jij een elektrische fiets? Waar heb je op gelet bij de aanschaf? Ik lees het graag in de comments!

Liefs, Linda
ultieme elektrische fiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.