Ga naar de inhoud

Wat is mijn favoriete plant?

Dat ik aardig wat planten heb is geen geheim. Want ondertussen heb ik heel wat prachtexemplaren in huis staan! De één vind ik mooier en leuker dan de ander. Maar wat is mijn favoriete plant? Je leest het hier.

Hoeveel planten heb ik?

Moet ik dan ook de stekjes meetellen? Of alleen de grotere planten? 😉 (Zie je wat ik hier doe?) Nou vooruit. Ik heb 23 planten in huis en op dit moment maar 1 stekje die ik met veel liefde tot een mooie grote plant aan het opkweken ben.

Hoe kom ik aan mijn planten?

Het ene moment neem ik mooie planten mee uit het tuincentrum. Soms krijg ik een stekje van iemand anders of krijg ik een hele mooie grote plant die we hadden aangeschaft voor in een stand (van mijn werk). Daar zeg ik uiteraard geen ‘nee’ tegen!

Ook leuk om te lezen: Planten wishlist

Welke plant blijf ik moeilijk vinden om te verzorgen?

Dat is toch wel echt de Philodendron Pink Princess… Ik zie overal de meest mooie planten voorbij komen, maar bij mij lukt het maar niet… Ook al doe ik zo mijn best om haar goed te verzorgen. Ik heb er zelfs een studie van gemaakt voor ik de plant voor de zoveelste keer ging kopen! Dit is de laatste keer dat ik het geprobeerd heb. Hierna geef ik de moed gewoon maar op. Heb jij nog tips? Ik lees ze graag.

Maar wat is mijn favoriete plant?

Mijn aller favorietste plant is toch wel de Philodendron Scandens Brasil. Dit is een klimplant welke je als hangplant kunt gebruiken. Bij ons in huis hangt ze in de hoek bij de televisie en doet het super goed! Wat ik zo mooi vind aan deze plant zijn de 2 kleurige bladeren. Het donker- en lichtgroene naast elkaar op 1 blad.

philodendron Scandens Brasil

Wat is jouw favoriete plant? Heb je (veel) planten in huis? Ik lees het graag in de comments!

Liefs, Linda
Wat is mijn favoriete plant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.