Ga naar de inhoud

Wat neem ik mee op zomervakantie? 6 tips om niks te vergeten.

Een aantal jaar geleden gingen wij op vakantie. Ik had de tas van Feline ingepakt en die van mezelf. Voor Feline was ik helemaal niks vergeten. Maar voor mezelf was ik iets belangrijks vergeten. Iets wat je echt wel nodig hebt op een camping in het warme Zuid-Frankrijk. Ik was mijn bikini vergeten. Thuis… Ik weet niet of jullie het weten, maar de Franse dames hebben een iets ander figuur dan ik. Uiteindelijk heb ik iets kunnen regelen en lenen van mijn moeder. Zij waren die keer op de camping. Maar kopen is voor mij niet echt een optie in Frankrijk… De jaren daarna heb ik mijn bikini’s als eerste in mijn tas gestopt. Het zal me niet nog een keer gebeuren. Maar wat neem ik nog meer mee op vakantie? En wat zijn handige tips om niks te vergeten? Je leest het hier!

Vochtig in België

1. Maak een lijstje met ALLES wat je in moet pakken

En dan bedoel ik echt álles. Van de opladers tot aan de paracetamol en van de pleisters tot aan je badkleding. Deze lijst kan aangevuld worden waar nodig en afgevinkt als je het hebt ingepakt. Zo kan je niks vergeten. Zorg er wel voor dat deze lijst op een plek ligt waar je het steeds ziet liggen. Verzamel de belangrijke kleine dingen die je niet mag vergeten op een centrale plek. Leg het bijvoorbeeld op de eettafel naast je lijstje.

2. Kies bewust je kleding uit

De kleding die je mee wilt nemen op vakantie moet je bewust kiezen. Weet van tevoren wat voor weer het ongeveer zal gaan worden. Hierdoor kan je bewuster een keuze maken wat je mee wilt nemen en wat niet. Ga je bijvoorbeeld 3 weken naar Zuid-Frankrijk in de zomermaanden? Dan is het niet nodig om 9 dikke truien en vesten mee te nemen. Omdat het ‘s avonds wel kan afkoelen, zeker wanneer je op een camping zit, neem je wel wat lange broeken en truien of vesten mee. Besef je ook dat je vaak dezelfde kleding vaker zult dragen en sommige kleding komt niet eens je tas uit. Vaak kan je op een camping, of in de buurt, wat wassen draaien. Dit is vaak niet heel erg duur en snel klaar. Zo hoef je minder kleding mee te nemen.

3. Pak efficiënt in

Wij kiezen er altijd voor om kleding en verzorgingsproducten in één tas te doen. Denk ook aan zonnebrand en after-sun. Per persoon hebben we dan ook een eigen tas. Elektronica en spullen die je onderweg zou willen gebruiken hebben we alle drie in een aparte rugtas. Deze is makkelijker te pakken tijdens de rit. Persoonlijk heb ik ook mijn handtas binnen handbereik. Hierin heb ik mijn medicijnen, portemonnee en zonnebril. Die heb ik altijd voorin staan. Zo kan ik er makkelijk bij wanneer ik iets nodig heb. 

Wij kiezen er bewust voor om geen koffers mee te nemen. Omdat we met de auto op vakantie gaan is het fijner om grote weekendtassen te gebruiken. Deze kan je nog een beetje indrukken of vormen wanneer dit nodig is. Komende vakantie kan er veel in de caravan liggen en zal de auto een stuk minder vol zijn. De kleding van Bas en mijzelf zullen al in de kastjes van de caravan liggen, dus wij nemen dit jaar geen weekendtas mee. Wat erg belangrijk is bij het inpakken van je spullen is: denk na over wat je nodig hebt tijdens de reis. Zorg dat je hier makkelijk bij kunt. Zo hoef je niet elke keer te stoppen als je iets nodig hebt onderweg.

Efficiënt inpakken is ook een e-reader mee te nemen in plaats van 5 verschillende boeken. Er zijn ook veel kinderboeken voor de e-reader aan te schaffen. Hierdoor kan je ‘s avonds voor het slapen het favoriete boek van je kind voorlezen. Zonder dat je alle boeken mee hoeft te sjouwen.

4. Beperk het aantal schoenen dat je mee wilt nemen

Schoenen zijn vaak aardige obstakels tijdens het inpakken. Ze nemen veel ruimte in beslag en kunnen je kleding smerig maken. Kies heel bewust welke schoenen je mee wilt nemen op vakantie. Zelf kies ik meestal voor 1 of 2 paar sneakers, 2 paar slippers waar ik hele dagen op kan lopen en een paar badslippers voor onder de douche. En stiekem neem ik ook graag mijn lelijke klompen mee. Die zijn zo handig om ‘s ochtends mee naar het toiletgebouw te lopen! 😉

5. Denk aan extra setjes

Het kan zijn dat er, onverhoopt, spullen kapot gaan op vakantie. Ondergoed, badkleding of autolampjes. Kies ervoor om hier extra van mee te nemen. Neem bijvoorbeeld een extra bikini mee. Dit is ook handig wanneer de ene nat is en je wilt gaan zwemmen. Ik vind het een smerig gevoel om natte badkleding aan te moeten doen. Eén extra setje is voldoende. Mijn bikini’s gaan dit jaar als eerste de caravan in! 😉

6. Dingen om te doen tijdens de reis

Je kan alles nog zo goed voorbereid hebben, maar wanneer je geen rekening hebt gehouden met vermaak tijdens een minstens 10 uur durende reis, dan heb je een probleem. Kinderen kunnen nog zo gewend zijn aan lange autoritten, maar 10 uur of meer niks kunnen doen in een auto is de horror. Zorg er dus voor dat je spelletjes, kleurboeken, schriften, tablets en koptelefoons mee hebt! Zorg er ook voor dat je makkelijk bij deze spullen kunt zonder dat je de auto hoeft te stoppen om het te pakken. Of nog mooier, geef je kind een autostoel-organizer zodat de spullen zelf gepakt kunnen worden.

Ben jij wel eens iets vergeten toen je op vakantie ging? Iets wat je ook niet meer op je vakantiebestemming kon kopen? Hoe zorg jij ervoor dat je niks vergeet? Ik lees je tips graag in de comments!

Liefs, Linda

Wat ook erg interessant is om te lezen:

er zijn affiliate links gebruikt in dit bericht. Wanneer jij op deze link klikt krijg ik een kleine commissie. Jij betaald hier niks voor.
6 tips om niks te vergeten voor de zomervakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.