Ga naar de inhoud

Wat voor kat is onze Harry?

Ongeveer 6 jaar geleden hebben wij onze Harry geadopteerd. We hebben na lang wikken en wegen bewust voor een Maine Coon gekozen. Onze buren hadden in die tijd een Maine Coon en na veel lezen wilden wij ook zo’n kat. Maar wat voor een kat is Harry?

onze Harry

Onze Harry

Harry is een Maine Coon. We hebben hier speciaal voor gekozen omdat zij bekend zijn om het zachtaardige karakter. We wilden een kat die graag bij ons is en waar Feline zich veilig bij voelt. Maine Coons zijn over het algemeen sociale katten en komen niet vaak buiten.

Wij vonden dat Harry wel naar buiten moest kunnen, want een kat binnenhouden is niet altijd even makkelijk. Onze buren hebben hun oude Maine Coon ook altijd naar buiten laten gaan. Harry blijft altijd in de buurt van onze tuin en komt telkens weer netjes binnen.

Harry was dikke maatjes met de oude kat van de buren. Ik moet helaas zeggen ‘was’ want onze lieve Spike is overleden… Ze kwamen bij elkaar over de vloer, gingen elkaar ophalen en joegen samen de buurtkatten uit de tuin! Een tijdje geleden hebben onze buren 2 nieuwe katjes gekregen. Harry moest eerst niet zoveel van hen hebben en zij ook niet van hem, maar nu komen ze ook weer bij elkaar op visite en halen ze elkaar op! Zo leuk om die snoetjes bij het raam te zien zoeken naar Harry! Af en toe krijg ik filmpjes van onze buurvrouw waarin te zien is dat Harry bij hun binnen is. Super fijn dat dit kan!

Harry.

In huis

Harry is geen binnenkat. Het liefst gaat hij ’s ochtends een tijdje naar buiten om vervolgens voor een paar uur op één van de bedden te gaan liggen slapen. Rond de tijd dat Feline uit school komt is hij weer beneden. Dan krijgen we allemaal een knuffel en wil hij weer even naar buiten. Als het rot weer is komt hij wel weer snel naar binnen, maar als het droog is en niet te hard waait kan hij echt wel een tijd buiten spelen.

In huis heeft Harry ook zijn favoriete plekjes. Beneden ligt hij graag op de stoel. Alleen is die ’s avonds vaak bezet. Wanneer een poging tot je uit de stoel staren niet werkt gaat hij even op de bank liggen om vervolgens toch weer in zijn eigen mandje te gaan liggen. Boven ligt hij graag op één van de bedden of, wanneer wij op zolder aan het werk zijn, op een bureaustoel op zolder.

Harry is een hele lieve kat. Als hij iets niet leuk vindt loopt hij eerder weg dan dat hij zal gaan krabben. Hij is alleen wel angstig voor bepaalde dingen. Als de bel gaat vlucht hij naar boven en als er visite is zien we hem ook bijna niet. Hoe dit komt weten we niet en we kunnen er ook niet heel veel aan doen…

Verzorging

Harry heeft een hele hoop haar. We noem hem dan ook niet voor niks Hairy! 😉 Alleen gaan die haren erg snel in de klit. Kammen vindt meneer echt niet zo heel erg leuk, hij laat het af en toe wel toe, maar niet van harte… Omdat hele viltplekken echt pijnlijk is voor het beestje hebben we een dierentondeuse. Hier halen we de ergste klitten (vaak onder zijn buik en achter zijn poten) mee weg. We scheren het er gewoon af. Elk jaar, aan het einde van de lente, laten we Harry bij de dierenarts onder narcose helemaal kaal scheren. Alleen zijn kop, staart en poten niet. Het ziet er elke keer erg gek uit. En de buurvrouw vindt hem dan zoooooo zielig! Maar het helpt wel! En het beestje heeft geen pijn meer van alle matten op zijn buikje.

Verder eet meneer zijn brokjes, natvoer en snoepjes. Verder eigenlijk niks. Hij doet zijn behoefte het liefst buiten, maar gaat ook op de kattenbak.

Conclusie

Onze Harry is een erg makkelijke kat. Hij is onwijs lief voor ons, af en toe een beetje schrikachtig, vindt het heerlijk om buiten te spelen met zijn vriendjes en gaat graag bij onze buren op visite.

Heb jij een huisdier?

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.