Ga naar de inhoud

Wat zou ik nog willen veranderen aan ons huis?

Na de verbouwing van de badkamer en toilet beneden waren we wel echt even klaar met grote verbouwingen. Gelukkig duurt het nog tot begin mei tot de schuifpui ruimte gaat maken voor openslaande deuren. Want als dit vlak achter de badkamer aan zou komen, werd ik gek. Maar toch zijn er een aantal dingen bij ons thuis die ik ooit graag zou willen veranderen. Je bent volgens mij namelijk nooit klaar met je huis verbouwen.

Voortuin veranderen

Onze voortuin is altijd al een doorn in het oog geweest. Het is functioneel, de fietsen en de scooter staan erin, maar verder dan dat gaat het niet. Ik zou best een mooie voortuin willen hebben met mooie planten en een hekje. Alleen doordat de fietsen en de scooter erin staan ben ik er nog niet over uit hoe we dit goed kunnen aanpakken. Ook speelt mee dat de hele wijk aangepakt gaat worden en overal nieuw straatwerk komt. Ik denk dat ik hier eerst op wacht en als alles klaar is zal ik een leuk plan bedenken voor de voortuin. Een plan mét mooie planten en ruimte voor de scooter en fietsen. Dan kan ik goed zien wat ik zou willen veranderen aan onze tuin

Lees ook: Onze droombadkamer

Achtertuin

De buitenkeuken vind ik echt fantastisch! Daar ben ik zo ongelooflijk blij mee! Maar de rest van de tuin vind ik saai. We hebben, sinds we hier wonen, al wel veel veranderd. Maar ik zou graag veel minder stenen en meer planten willen hebben. Een tijd geleden hadden we project-gras. Dit is finaal mislukt. Op de een of andere manier groeide het gras eerst niet goed. Toen ik met graszaad aan de gang ging, werd het een mooi veldje! Alleen toen kwam familie woelmuis. Overal zaten dikke bulten en diepe kuilen… Als je over het gras liep kon het maar zo gebeuren dat je tot voorbij je enkels in een gang zakte. Ik wil daarom geen echt gras meer in de tuin. Misschien is dit ook beter voor mijn allergieën. 😉 Wat ik verder wil veranderen weet ik nog niet. Zo’n plan moet bij mij altijd langzaam groeien.

buitenkeuken maken, zo kwamen wij de pandemie door

De hal veranderen

De hal na onze voordeur is al sinds we in dit huis wonen ongeveer hetzelfde. De kapstok van het vorige huis hebben we opgehangen en that’s it. We hebben voor Feline wel een extra kastje voor haar schoenen neergezet, maar meer is er niet gebeurd. We zouden graag een mooie oplossing vinden voor de jassen en schoenen. Nu is het echt een rommel door de jassen. Als we grote spullen naar boven moeten sjouwen (zoals vorig jaar een wasmachine en alle spullen voor de badkamer) dan moeten we alle jassen van de kapstok halen om er goed door te kunnen. Echt verbouwen wordt het niet, dat gaat niet, maar veranderen wel! Ik zag ooit een kast voorbij komen die precies in onze hal zou passen. Alleen qua stijl was het totaal niet onze smaak! Nu is Bas super handig, dus als ik een mooi ontwerp maak zou hij dit kunnen maken! Ooit verzin ik heus wel iets. Ooit.

Onze slaapkamer

Een tijd geleden besloten Bas en ik dat we onze slaapkamer wilde veranderen. We hebben een nieuw bed gekocht en verder hebben we niks meer gedaan. We hadden een kleurtester gekocht bij de bouwmarkt en hadden deze achter de deur op de muur gesmeerd. De kleur was mooi, maar verder dan de kleurtester is het niet gekomen. Dit omdat we er niet uitkomen hoe we de kamer zouden willen hebben. Het helpt natuurlijk ook niet mee dat alles zoveel duurder is geworden de afgelopen tijd. Ondertussen ben ik aardig aan het zoeken naar mooie slaapkamers op Pinterest. Dus wanneer we weer gespaard hebben en aan de slaapkamer toe komen, kunnen we daar leuke ideeën op doen.

De kastenkamer

Op de eerste verdieping hebben we 3 kamers. Feline haar kamer en onze slaapkamer zijn even groot. We hebben ook nog een kleinere kamer welke we in gebruik hebben als kastenkamer. De kledingkast van Bas en mij staan hier. Het echt niet meer dan dat. En ook deze kamer zou ik graag willen veranderen. Ik zou graag een mooie kastenwand willen hebben waar de kleding van ons allebei in kan. Ook wil ik een oplossing voor de schoenen. In ons huishouden dwalen aardig wat schoenen en een mooie oplossing hiervoor zou geen overbodige luxe zijn.

Zolder verbouwen

Op zolder hebben we meerdere hoekjes gemaakt. Zo staat er een bureau om thuis te kunnen werken, er staat een snijtafel voor mij waar ik mijn patronen op snijd. Ook staat er nog een bureau waar mijn machines op staan (naaimachine, lockmachine en snijmachine). Achter de snijtafel staat nog een tafel waar mijn hittepers op staat. Achter in een hoekje hebben we nog een ruimte gemaakt waar Feline kan spelen. Heel veel dus. Maar bijna alles wordt ook vaak gebruikt!

Ik zou hier graag wat meer een eenheid in willen krijgen en een soort kastensysteem waarin we alles netjes op kunnen ruimen. Nu staat er de welbekende vakkenkast van IKEA met al mijn stofjes. Maar doordat er geen deurtjes voor zitten blijft het een rommeltje. Misschien moet ik hier ook maar eens een Pinterest bord voor gaan maken. Dan kan ik aan de hand van ideeën bekijken hoe we onze zolder kunnen verbouwen.

Onze zolder

Washok

Als allerlaatste klus zou ik graag het washok willen aanpakken. In een aparte afgesloten ruimte op zolder is ons washok. Hier staat, je raad het al, de wasmachine en de droger. Ook hebben we hier 2 rekken hangen waar we de natte was op laten drogen. Zo hoeft dit niet op een droogrek ergens anders in huis. In dit kamertje hangt ook de CV ketel. We hebben een tijd geleden erg veel problemen gehad met lekkende wasmachines en drogers, dus ondertussen is de laminaatvloer er voor een deel uit. Het andere deel kan er niet uit, omdat dit door ligt op de zolder. Het is een prima hok, maar niet stijlvol. En als we dan toch al het andere in huis netjes en naar onze smaak hebben gemaakt, dan wil ik dit doortrekken in het washok. Dit zou dus wel echt de laatste klus zijn in huis. Misschien zouden we, mochten we ooit weer veel gespaard hebben, aan de andere kant van het huis ook een dakkapel kunnen plaatsen. Dan hebben we direct meer ruimte op zolder en kunnen we deze anders indelen om een betere ruimte voor alles te maken.

Voor al deze klussen klaar zijn kunnen we waarschijnlijk weer overnieuw beginnen, of zijn er weer wat nieuwe klussen bijgekomen. Maar laten we ons eerst richten op alles wat hierboven staat. Dat zijn al meer dan genoeg klussen voor een aantal jaar. Wat zijn klussen bij jou thuis die je zou willen aanpakken? Maak jij Pinterest borden voordat je aan de slag gaat?

Liefs Linda
Wat wil ik nog veranderen aan ons huis?

1 reactie op “Wat zou ik nog willen veranderen aan ons huis?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.