Ga naar de inhoud

Mijn week #18 | Verder met de verbouwing en schaatsen!

Afgelopen week hebben we een leuke week gehad. Er zijn grote stappen gemaakt in de badkamer, Feline en ik zijn samen gaan schaatsen en daar had ik een hele leuke verrassing voor haar! En we hebben een heerlijk weekend gehad. Lees je mee?

Maandag

Doordat ik vannacht erg slecht en kort geslapen had, ben ik vroeg naar de zaak gegaan. Ik was om 04:45 uur al op de zaak… Hierdoor kon ik ook eerder naar huis! Samen met een collega heb ik vandaag het kantoor opgeruimd en helemaal schoongemaakt. Dit was na een aantal drukke weken wel echt even nodig! Alles is gestofzuigd en gedweild. Dat was zo lekker!

Na mijn werk ben ik naar mijn ouders gereden. Ik ben hier lekker gaan douchen. Ook al was het ongeveer 17 jaar geleden dat ik daar voor het laatst onder de douche gestaan had, het voelde toch erg vertrouwd. Toen ik weer lekker schoon was en even wat heb gedronken ben ik naar huis gegaan. Thuis hebben we lekker vissticks, krieltjes en sperziebonen gegeten. Feline was vanmiddag bij onze lieve buren gaan douchen. Zij had gym gehad op school, en dan is het wel echt nodig.

Verbouwing badkamer
Verbouwing badkamer

Toen we eenmaal gegeten hadden ging bij mij het lampje bijna uit. Ik was helemaal kapot moe! Niet lang nadat Feline op bed lag ben ik ook maar mijn bed in gegaan. Eindelijk een goede nacht!

Lees ook: Wat eten we deze week?

Dinsdag

Nadat ik Feline naar school gebracht had ben ik thuis gaan werken. Gwen kwam ondertussen ook binnen en is aan de slag gegaan in de badkamer. Bas was weg voor zijn werk en daar kon ik dus niet mee overleggen. Doordat er boven tegen het plafond allemaal leidingen van zolder lopen, moet daar een koof komen. Hierdoor zouden de nissen erg smal of niet symmetrisch worden. Dit vind ik niet mooi. Ik heb er toen voor gekozen om 1 grotere nis te doen die lager begint. Hierdoor kan het zo breed worden als we voor ogen hadden, alleen dan maar 1 die groter is. Hier komen wel 2 planken in, waardoor we een driedeling hebben.

Gwen heeft vandaag de stortbak van de wc geplaatst en de gipsplaten bij de douche afgemaakt. Morgen komt de loodgieter om het verwarmingselement in de schuur te plaatsen en de verwarming in de douche aan te passen.

verbouwing badkamer
verbouwing badkamer

Bas is na het eten naar zijn vader gegaan om daar even lekker te douchen. Ik ben, toen ik Feline op bed had liggen, achter mijn laptop gaan zitten. Ik kwam erachter dat de afbeeldingen op mijn site te groot waren. Hierdoor ging het laden van mijn site een stuk langzamer dan ik wilde. Ik ben bezig geweest om alle foto’s en afbeeldingen van mijn site te verkleinen en te vervangen. Wat een rotwerk is dat zeg! Helaas zijn het er zoveel dat ik het niet allemaal afgekregen heb. Morgenochtend weer verder.

Woensdag

Vandaag heb ik Feline naar school gebracht voor een half dagje. Vanmiddag gaan we lekker schaatsen! Maar eerst komt de loodgieter de verwarming in de schuur vervangen en de verwarming in de badkamer aanpassen. Bas is naar zijn werk en komt vanmiddag weer terug. Toen ik thuis kwam van school ben ik weer achter mijn laptop gekropen. Ik mocht weer verder met de afbeeldingen en foto’s. Eindelijk heb ik ze allemaal aangepast en vervangen! En ik was op tijd klaar om Feline op te halen met alle schaatsspullen bij me.

Feline wist nog niet dat mijn vader ook mee zou komen schaatsen. Zelfs niet toen hij belde en ik zei dat we bijna bij de schaatsbaan waren. Ik parkeerde de auto naast m’n pa en zei dat ze uit moest kijken met de deur voor de andere auto. Ze moest 2 keer kijken en toen zag ze het pas!! Zo grappig!

schaatsen met opa

Het schaatsen was super leuk! Mijn vader had al een jaar of 30 niet meer op zijn schaatsen gestaan en moest ook wel echt weer even wennen. Maar na een paar minuten ging het weer als vanouds! Ik vond het zo leuk om samen met mijn vader weer eens op het ijs te staan. En nu was mijn eigen dochter ook mee! Wat een rijkdom!

schaatsen met opa

Eenmaal thuis konden we lekker even douchen bij de buren. Echt zo ongelooflijk lief dat we daar mogen douchen!

Donderdag

Vandaag was ik weer op de zaak aan het werk. Toen ik thuis kwam was Gwen al weg en ben ik gelijk naar boven gegaan om te kijken bij onze badkamer. Het bad stond op z’n plek!!! Ook was de nis in de wand af. Je begint nu echt de vorm van de nieuwe badkamer te zien! Nu kunnen we helemaal niet wachten tot het klaar is!!!

verbouwing badkamer
verbouwing badkamer

Vrijdag

Het is een thuiswerkdag voor mij. Dus nadat ik Feline naar school gebracht had heb ik mijn laptop open gedaan en ben ik aan de slag gegaan. Bas was ’s ochtends weg voor zijn werk en kwam tussen de middag thuis. Tussen de middag hadden we Gwen en onszelf getrakteerd op patat en een snack. Soms is dat gewoon even nodig! Het wandje achter de wc en bij het bad is zover klaar dat het betegeld kan worden. Ook heeft Gwen vandaag de vloer gestort bij de douche. Deze kan het weekend goed drogen zodat maandag begonnen kan worden met de vloer!!!

verbouwing badkamer
verbouwing badkamer
verbouwing badkamer

Ik merk dat ik het wel een beetje zat begin te worden. Ik wil ons huis terug… Gewoon tandenpoetsen in de badkamer en douchen als je dat wilt. Zonder dat je moet vragen of je kan douchen… Tuurlijk weet ik dat we onwijs blij mogen zijn met de beste buren van de wereld! En dan ben ik ook! Alleen, nu na 2 weken, breekt het me een beetje op.

Als het goed is kunnen we over ongeveer 11 dagen in ons eigen bad zitten. Douchen kan dan helaas nog niet, maar we kunnen dan wel in ons eigen huis douchen in bad. Super fijn!

Maandag zal een dag worden dat Gwen niet zo heel veel kan doen in de badkamer. Hij gaat dan de vloer betegelen en de hoeken van de wanden met waterdicht kimband voorbereiden. In overleg met ons is besloten dat hij dan al de tegels van de muren in de wc eraf gaat halen. De wc blijft dan gelukkig nog wel op z’n plek, want anders kunnen we nergens naar ons eigen gezeik luisteren! 😉

Het begint nu wel echt op te schieten. Het kan me alleen niet snel genoeg gaan…

Zaterdag

Feline mag weer schaatsen vandaag! Ze wil zowaar dit keer alleen. Best een gek gevoel als je dochter je ineens niet meer nodig blijkt te hebben… Aan de andere kant ook wel heel fijn. Nu ben ik vanochtend gelijk even boodschappen gaan halen en is alles al klaar voor de middag. Toen Feline weer thuis gekomen was hebben we lekkere broodjes gegeten die ik meegenomen had bij de supermarkt. Daarna mocht ze lekker douchen bij de buren.

Feline gaat alleen schaatsen
Mandjes voor in de douche

’s Avonds hebben we weer patat en snacks gegeten. Doordat we de hele week in de zooi zitten hebben we eigenlijk totaal geen zin om te koken. Dus aankomende week eten we lekker makkelijk.

Na het douchen rende Feline gelijk de mega zandbak voor de deur in. Fijn… Ach weet je? Ze mocht haar vriend en vriendin ophalen en lekker in het zand gaan spelen. Morgen gaan we toch naar mijn ouders toe en douchen we allemaal even daar.

Ons meisje heeft onwijs gespeeld in het zand! Man wat zag ze er uit… Zelfs haar gezicht was zwart… In haar zojuist gewassen haar zat mega veel zand… Dat hebben we maar even uitgewassen onder de kraan in de keuken. Morgen de rest…

Zondag

We zijn rond 09:30 uur naar mijn ouders gegaan. Wat een top-dag hebben we gehad! Eerst gezellig kletsen, toen Bas en ik om de beurt heerlijk gedoucht. Daarna gingen we uitgebreid lunchen met kippenpootjes en spareribs van de barbecue. Mijn ouders hebben sinds kort een ronde tafel in de eetkamer staan en dat is zo gezellig! We hebben de rest van de middag daar gezeten en gekletst. Feline is na het eten uitgebreid in bad gegaan. Rond 16:00 uur zijn we naar huis gegaan. Eigenlijk zouden we gehaktpannetje eten vanavond, maar dat hebben we voor het gemak (en snelheid) maar even omgewisseld met het eten van morgen. Vanavond eten we pizza! Kan ons het schelen!!! Morgen gaan we weer gezond doen.

Feline wil graag een plantje meenemen naar school. Zodat ze deze groot kan brengen in de klas. Ik heb een stekje van mijn sprietenplant (graslelie) samen met haar in een klein potje met aarde gedaan. Maandag neemt ze deze mee naar school. Ik ben benieuwd hoe lang het plantje het vol gaat houden!

Na het eten hebben we nog even de losse spullen uit de wc beneden weggehaald en een doekje overal overheen. Morgen gaat Gwen de tegels al van de wand in de wc eraf slopen.

Hoe was jouw week? Heb je leuke dingen gedaan? Ik lees het graag in de reacties!

Liefs, Linda

2 reacties op “Mijn week #18 | Verder met de verbouwing en schaatsen!”

    1. Ik vond het zo’n leuke week! Met als klap op de vuurpijl dat pa mee ging schaatsen! Die badkamer komt echt goed. En dus met mij ook! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.