Ga naar de inhoud

Wat heb ik zoal gedaan afgelopen week? Deze week had ik lekker een weekje vrij samen met Feline. Zij had herfstvakantie en ik dus ook! En alles daar tussen in. Kijk je mee?

Maandag

zijn Feline en ik op zoek geweest naar een nieuwe kattenbak. Eentje die in de nieuwe kast past. Blijkbaar was dat moeilijker dan ik had verwacht. We zijn naar de Ranzijn en de Hornbach geweest, maar bij beide winkels hadden ze geen kattenbak die in de kast past… Daarna zijn we gelijk naar de apotheek gegaan om de rest van de dosering voor de antibiotica kuur te halen voor Feline.

Na het eten zijn Feline en ik naar de IKEA in Amsterdam geweest om het laatste deurtje wat beschadigd was om te ruilen en gelijk een extra kastje te kopen. Ze kreeg een lekker ijsje en ik nam een hotdog. Die middag konden we eindelijk de kast afmaken. We hebben de 2 hoge kasten opgehangen aan de muur zodat het verschil van de vloer niet meer opvalt. ’s Middags hebben we maar een kattenbak besteld bij ZooPlus die netjes in de kast past. Is dat ook weer geregeld. We hadden allemaal behoefte aan groenten na de afgelopen paar dagen, dus hebben Bas en ik Quesadilla met gehakt gegeten en Feline linzensoep. Na het eten hebben we de kast al een heel deel ingeruimd. Super fijn!!

nieuwe kast in woonkamer

Dinsdag

mocht ik weer naar de fysio. Ze heeft me weer flink te pakken gehad en mijn heup is weer lekker beurs… Dan werkt het tenminste wel, denk ik maar… Aan het begin van de middag kwam de eerste aannemer op bezoek voor de openslaande deuren. We willen de bestaande schuifpui eruit hebben en 2 openslaande deuren naar de tuin laten maken. Er zit een raam naast de deuren die nu vast is. We willen daar een draai-kiepraam in laten plaatsen. De meneer kwam keurig op tijd en had een mooie dummy bij van het te plaatsen materiaal. We waren onder de indruk. Donderdag komt een tweede partij. Toevallig met dezelfde merken producten, dus de offertes kunnen goed naast elkaar gelegd worden om te vergelijken.

Die middag kreeg ik ineens een mail van het oude ziekenhuis. Het medisch dossier van Feline lag klaar om opgehaald te worden! Wat was dit stiekem toch snel gegaan!! We twijfelde geen moment en zijn met z’n drieën in de auto gesprongen om het op te halen. Netjes in een envelop zaten brieven en een cd-rom en usb stick. Deze hebben we gelijk maar even naar het nieuwe ziekenhuis gebracht. Dan was dat ook gelijk geregeld. Feline wilde natuurlijk even een paar keer van de leuke glijbaan! Toen we thuis kwamen is Feline lekker buiten gaan spelen en moest Bas nog even werken. Ik ben lekker achter mijn laptop gekropen. ’s Avonds hebben we krieltjes met vissticks gegeten (één van Feline’s favorieten) en toen Feline op bed lag hebben wij samen Ewout gekeken. Daarna ben ik heerlijk gaan slapen, want mijn heup ging steeds meer zeer doen van de spierpijn…

Woensdag

kwam Gerard bij ons oppassen. Bas en ik zijn samen een dagje op badkamer-speurtocht geweest. In januari gaan ze bij ons de badkamer verbouwen, maar zonder spullen komen ze niet ver… We zijn bij 5 verschillende winkels geweest. De eerste hadden we een prima gevoel. Maar we hadden er nog 4 op de planning staan, dus we gingen door. Winkel 2 en 3 vielen niet in de smaak. Het voelde niet goed. Maar winkel 4 spande de kroon! Wow! Wat was dat heftig! Het was een kleine winkel, mega afgeladen vol met spullen en rommel! We wilde beide zo snel mogelijk weg!!! Op naar Cruquius! De winkel waar we tijdens de lockdown van april 2021 een afspraak hadden om ons te oriënteren.

We wisten wat we wilden.

Ik had een tekening gemaakt van hoe het moest worden. We liepen door de winkel met een verkoper en hij ging voor ons aan de slag. In eerste instantie kwamen we veel duurder uit dan wat we in ons hoofd hadden. Uiteindelijk bleek dat door kranen en de douche te komen. Daar had hij voor de gein maar even gerekend met kranen van €600,00 ofzo! Dat hoeft van ons helemaal niet! Als het maar matzwart is, dan is het goed.

Uiteindelijk liepen we na 2 uur naar buiten met een getekende offerte in onze handen en hadden we het voor elkaar dat het wasbakje met kraan en kastje in de wc beneden gratis was! Natuurlijk weten we dat zij ook een spelletje spelen. En dat zij hier alsnog enorm op verdienen. Maar wij hadden alles wat we wilde hebben (en eigenlijk stiekem nog meer) voor het bedrag wat wij in ons hoofd hadden. Super fijn!!! Gerard bleef nog gezellig eten en is daarna naar huis gegaan. Het was een geweldige dag! Niet alleen omdat we de badkamer van onze dromen hebben gekocht, maar ook omdat Bas en ik samen op pad waren. Dat was best lang geleden!!!

kleuren badkamer

Donderdag

werd ik, voor mijn doen, erg laat wakker. Half 8 kwam ik mijn bed pas uit. Bas en Feline sliepen nog. Vanaf 10:00 uur zouden de mannen van Warmtegroep komen om de cv-ketel te vervangen. Feline werd opgehaald door mijn ouders om daar te gaan logeren.
Ik kan zo’n ochtend niks doen, want die mannen kunnen elk moment op de stoep staan. Bas moest weg voor zijn werk en was alweer terug voor de monteurs kwamen. Het water moest eraf en sinds gisteren stond de oude cv-ketel al uit. Doordat de voordeur steeds open moest en ze op zolder ook het dakraam een tijdje open hebben gehad, was het flink afgekoeld in huis. Zelfs Bas was blij toen de verwarming eindelijk getest moest worden! Hop! Even dat ding flink laten loeien en het huis laten opwarmen.
Ondertussen was er ook een meneer langs geweest voor de openslaande deuren in de woonkamer. Beide waren we niet onder de indruk van de beste man. Het leek alsof hij er totaal geen zin in had. En die moet dan ons deuren en een nieuw raam gaan verkopen? Uhm… nee. Hij was trouwens ook nog eens veel duurder dan de andere partij die we hebben laten komen dinsdag. ’s Avonds hebben Bas en ik hebben samen broodje hete kip gegeten in een warm huis!

Vrijdag

ben ik rustig wakker geworden. Feline is nog steeds logeren bij opa en oma in Culemborg en dat voelt nog steeds een beetje vreemd. We zijn al een aantal jaren altijd wakker geworden met Feline om ons heen. Dat het logeren nu weer kan is echt super fijn! Ik ben lekker gaan haken aan de deken voor Feline. Daarna heb ik wat was weggewerkt en gelijk mijn kast iets uitgedund. Ik had nog heel veel kledingstukken in de kast hangen die ik nooit meer aandoe. Deze konden er al heel lang uit, maar ik had er nooit zin in! Nu eigenlijk ook niet, maar ik wilde mijn truien die schoon waren ophangen en dat lukte niet meer… Nu dus weer wel! Een hele vuilniszak gaat weg!

Daarna ben ik lekker achter mijn laptop gekropen en heb ik een aftelkalender gemaakt voor pakjesavond. Dat begint nu toch ook wel steeds dichterbij te komen! In de middag ga ik Feline ophalen en dan zijn we vanavond weer compleet! Kan Harry ook weer wat rustiger worden. Hij mist die kleine ook altijd heel erg!

Zaterdag

hebben we de boodschappen gehaald die gisteren niet door Picnic gebracht zijn. Door echt goed uit te zoeken wat waar goedkoper is komen we nog steeds onder ons weekbudget uit. Super fijn!!! Bas heeft een pokeravond met vrienden en dat is voor Feline en mij altijd het uitgelezen moment om samen lekker te eten! We gingen vanavond heerlijk uiteten bij Royal Fook Long in Nieuw Sloten. We zijn hier al veel vaker geweest en het is wel echt een favoriet!

uit eten met Feline

Zondag

is een heerlijk rommeldagje geworden. Het is de laatste dag van de herfstvakantie en we hebben nog wat kleine klusjes gedaan aan de kast. ’s Avonds hebben we zelfgemaakte pizza gegeten zonder borden. Die traditie houden we er nog steeds in op de laatste dag van een vakantie!

Pizza van de barbecue

Hoe is jouw week geweest? Heb jij tradities aan het eind van een vakantie?

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.