Ga naar de inhoud
Home » Wishlist | De slaapkamer aanpakken

Wishlist | De slaapkamer aanpakken

Sinds we in ons wonen hebben Bas en ik dezelfde slaapkamer. Het enige wat we veranderd hebben sinds we hier wonen is ons bed. Een tijd geleden hebben we namelijk een nieuw bed gekocht. Verder hebben we er een secretaire bijgezet om aan te werken. Laten we zeggen dat we best toe zijn aan een andere slaapkamer… In ieder geval andere kleuren.

Onze slaapkamer heeft op dit moment zwart behang, een wit plafond en een laminaat vloer die er al in lag bij de koop van het huis. Toen we het huis gekocht hadden waren de slaapkamer muren onwijs blauw. Zeer zeker niet onze kleur… Om deze kleur goed dekkend geschilderd te krijgen zouden we meerdere lagen over elkaar heen moeten doen. We hebben gekozen om zwart behang over de geschilderde muren te doen. In het begin erg leuk, maar omdat de wanden in ons huis nooit echt goed behandeld zijn laat het behang op sommige plekken los. Tijd voor iets nieuws… Ooit. 😉

Wat vinden we mooi?

Bas en vinden beide dezelfde kleuren mooi, en dat is erg fijn bij het zoeken naar iets nieuws. We willen graag rustige kleuren in onze slaapkamer met wit en bruin. Zoiets als de pins hieronder.

Qua ruimte zijn we beperkt helaas. Ons bed kan niet op een andere manier in de slaapkamer dan dat het nu staat. We kunnen dus echt alleen wat aan de kleuren en eventueel meubels doen. Als we een nieuwe vloer zouden nemen in onze slaapkamer, willen we deze eigenlijk over de hele bovenverdieping hebben. Het nadeel hiervan is dat de kamer van Feline en de kastenkamer dan leeg moeten… En ik verwacht dat we daar geen zin in hebben… Op dit moment ligt op onze slaapkamer een ander laminaat dan op de rest van de bovenverdieping. Misschien kiezen we ervoor om een soortgelijke kleur aan te schaffen en dan toch onze slaapkamer alleen te vervangen.

Wat wil ik kopen?

Een bed hebben we al, die is nog niet heel erg oud. Onze kledingkasten staan in de kastenkamer en hoeven dus ook niet in de slaapkamer te staan. Ik wil wel een kast voor beddengoed en extra dekbedden enzo. Maar hoe ik die graag zou willen weet ik nog niet.

Ik heb wel wat mooie ideeën gevonden op Pinterest.

Ik zou het fijn vinden als ik een bureau in de kastenwand zou hebben. Bas werkt namelijk op zolder en naast elkaar zitten werkt niet zo goed bij ons. Daarom heb ik heel lang beneden aan de eettafel gezeten en sinds kort aan een secretaire op de slaapkamer. Maar als we de kamer gaan veranderen, dan ook gelijk een mooi bureau, of één die we kunnen verstoppen in een kast.

Hoe willen we het aan gaan pakken?

Laten we beginnen met een weekje vrij. Wanneer weten we echt nog niet, maar tijd en geld is wel een vereiste om zoiets te gaan doen. Maar stel dat we dat allebei hebben, dan zullen we het als volgt aan gaan pakken:

  1. Oude behang van de muren afhalen
  2. Gaten in de muur dichtmaken
  3. Plinten van de muur afhalen
  4. Vreslijke blauwe kleur neutraliseren met een goed dekkende lichte kleur
  5. Nieuwe gekozen kleur op de muren aanbrengen
  6. Planken ophangen
  7. Lampen ophangen
  8. Alles goed schoonmaken
  9. Meubels in elkaar zetten
  10. Bed op z’n plek zetten en opmaken

In de tussentijd zullen Bas en ik even tijdelijk op zolder slapen op de matrassen. Want om nou alles is 1 dagje af te hebben gaat niet lukken. Gelukkig hebben we een ruime zolder waar we makkelijk tijdelijk kunnen slapen.

Voor het allemaal zo ver is zal ik eerst een keer een tekening maken met hoe we het willen. Dat heb ik ook gedaan bij onze badkamer en dat beslist toch makkelijker.

Wat vind jij mooie kleuren voor een slaapkamer? En hoe ziet jouw slaapkamer eruit? Ik ben heel benieuwd en op zoek naar nog meer inspiratie!

Liefs, Linda
er zijn affiliate links gebruikt in dit bericht. Wanneer jij op deze link klikt krijg ik een kleine commissie. Jij betaald hier niks voor.
Hoe willen wij onze slaapkamer aan gaan pakken? Je leest het hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.